Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
10.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 10.01

8 let

Kragelj motorist leta po izboru AMZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski motokrosist Sašo Kragelj je dobil nagrado Avto moto zveze Slovenije (AMZS) za najboljšega motorista leta 2007.

Kragelj je priznanje prejel za skupno sedmo mesto v SP razreda MX3 ter za tri tretja mesta na posamičnih dirkah. Na današnji slavnostni razglasitvi najboljših športnikov letošnjega leta v Ljubljani je AMZS poleg tega glavnega priznanja podelila še številne druge nagrade, predvsem za dosežke v mednarodnih tekmovanjih.

"Današnji večer je pika na i letošnje sezone. Dosegel sem veliko priznanj, 15. sem državni prvak, imam sedmo mesto v SP, trikrat sem stal na stopničkah, pa prejel še kristalno čelado za petkratni naslov. Menim, da je to dokaz trdega dela. To je bila ena najuspešnejših sezon, a sem trdo delal, da sem to dosegel, zato priznanje z veseljem sprejemam," je po podelitvi povedal najuspešnejši slovenski tekmovalec zadnjih let in dodal, da si želi tudi podobno uspešnega nadaljevanja kariere: "To priznanje je tudi nek dodaten motiv za naprej, čeprav je motivov na tekmovanjih seveda veliko. V naslednji sezoni bom sodeloval na manj tekmah, saj sem se jih letos udeležil kar 28, kar pomeni neprekinjeno štiri mesece dirkanja. To je bistveno preveč, moji konkurenti v SP imajo po 14, 15 tekem. V naslednji sezoni bom program zmanjšal, nisem pa se še odločil o dirkah za SP, ker je to povezano tudi s precejšnjimi finančnimi sredstvi."

AMZS je podelila posebna priznanja za mednarodne uvrstitve na dirkah v sezoni 2007. Ob Kraglju so jih dobili še motociklist Igor Jerman za tretje mesto na SP v vzdržljivostnih dirkah, speedwayist Matej Žagar za 14. mesto v seriji SGP, Andrej Rus za 15. mesto na SP v motokrosu za veterane, Milan Špendal za 13. mesto v motociklističnem SP prikoličarjev, Marko Jerman za 16. mesto v motociklističnem SP razreda superbike v kategoriji superstock 1000, Jernej Irt na sedmo mesto na motokrosističnem SP v razredu junior 125, Klemen Gerčar za peto mesto na motokrosističnem SP in prvo mesto na EP (junior 125) ter Jaka Može za četrto mesto na evropskem pokalu narodov v motokrosu. Boštjan Skubic si je priznanje zaslužil z drugim mestom na evropskem pokalu v hitrostnem motociklizmu (razred stocksport 600), Tina Katrašnik za tretje v evropskem motociklističnem pokalu za ženske, Jernej Kolenko in Izak Šantej za četrto mesto na evropskem prvenstvu parov v speedwayu, Uroš Nastran za deveto mesto na EP v supermotu, Urban Stare za 11. mesto na zadnji dirki eurochallange v kartingu, Boštjan Pintar za deseto mesto na EP v motociklizmu (supersport 600), Theo Urbas za osmo mesto na EP v motokrosu (junior 125) ter Miran Stanovnik za 13. mesto med motociklisti na reliju Dakar.

Za pet naslovov državnih prvakov so najboljšim podelili kristalne čelade; dobili so jih Niko Sodnikar (starodobniki), Jernej Irt (motokros) ter Sašo Kragelj, za katerega je bil letošnji naslov že 15. v karieri. Posebno priznanje pa je dobil še Jože Čeh za prispevek k razvoju kartinga. Nagrade za najboljše so dobili tudi vsi dirkači v številnih razredih, od najmlajših do veteranov, v različnih športih, ki sodijo pod okrilje AMZS. Tako so razdelili pokale v amaterskem prvenstvu v minimotu, prvenstvu starodobnikov, za tekmovanja v enduru, kartingu, speedwayu, cestno-hitrostnem motociklizmu, supermotu in motokrosu.

Ne spreglejte