Kosilo ob osmih zvečer, v telovadnico ob štirih zjutraj

Mercedes na zadnjih dirkah ni bil najboljši, a letošnji cilj so izpolnili. Zmagovalec Šanghaja Nico Rosberg se ne nenavadni VN Singapurja spogleduje s prvo peterico.

1 / 2

Foto: Reuters

2 / 2

Foto: Reuters

Karavana formule 1 je v Singapurju, a dirkači in osebje moštev so ohranili evropski ritem. Ta dirka ni zahtevna le zaradi zavitih mestnih ulic in velike vročine ter vlage, temveč predvsem zaradi dirkanja ponoči. Treningi se začno ob 18.00 po lokalnem času, kvalifikacije ob 21.00, dirka ob 20.00. A ker jih po tem čakajo še številne obveznosti, je čas za spanje, ko se že začenja daniti. Razlaga Nico Rosberg (Mercedes): "Tole je bilo kosilo. Ob osmih zvečer. Zbudil sem se ob štirih popolne. Spat gremo ob petih zjutraj. Tak je naš ritem, evropski ritem. V telovadnici sem bil pred spanjem - ob štirih zjutraj. Kako čudno."

Mladi nemški dirkač Mercedesa je spomladi ekipi priboril prvo zmago. Poleti so izgubili stik z najboljšimi. V preostanku sezone pa se spet nadejajo boljših rezultatov. Tudi zaradi novega izpuha (po vzoru McLarnovega in Sauberjevega), ki so ga preizkusili na minulih testiranjih mladih dirkačev in je dobil zeleno luč za uporabo že v Singapurju.

Izpolnili so cilj, poudarja Rosberg

Za Rosberga, ki zaseda sedmo mesto dirkaškega seštevka in je že skoraj 100 točk za vodilnim Fernandom Alonsom (Ferrari), je bitka za prvaka v teoriji že odpisana. Čeprav na zadnjih sedmih dirkah ni bil nikoli boljši kot šesti, s sezono ne more biti nezadovoljen. "Naš cilj je bil, da bi bili boljši kot lani. Mislim, da nam je to uspelo. Zmaga na Kitajskem in drugo mesto v Monaku sta izjemna dosežka. Torej pozitivna sezona. A zdaj smo to dosegli in naslednji izziv bo sezona z več zmagami." Lani je prvenstvo končal na sedmem mestu, a ni bil niti enkrat na stopničkah.

Sedemindvajsetletni sin Kekeja Rosberga ima s singapurskih ulic drugo mesto iz sezone 2008, ko je dirkal še za Williams. Ta konec tedna cilja na uvrstitev med prvih pet. "Ulične steze so mi kar všeč. Naš dirkalnik je letos na uličnih dirkah dober. V Monaku smo bili drugi, torej imamo možnost za dober rezultat tudi tu." Da bi mu to tudi uspelo, je ob dobrem dirkalniku ključna še fizična pripravljenost. "Singapur je fizično morda najtežja dirka sezone. Poskrbel sem, da sem za to dirko res fit."

Vesel bo, če Schumacher ostane

Če je Rosberg devet dirk končal med dobitniki točk, je njegov ekipni kolega Michaela Schumacher šestkrat odstopil in bil le enkrat na zmagovalnem balkonu. "Ima enak dirkalnik, le nekaj več smole je imel. Ali pa jaz bolje šepetam dirkalniku," v smehu pove Nico, ki je 17 let mlajši od sedemkratnega prvaka. Dodaja, da želi, da bi Schumi tudi naslednje leto ostal v Mercedesu. "Z Michaelom dobro delamo. Vesel bom, če ostane. Skupaj ekipo dobro priganjava naprej."

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano