Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
30. 4. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

formula1 Bernie Ecclestone

Sobota, 30. 4. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

"Konec manipulacij in diktator bi rešila formulo 1"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Izvršni direktor formule 1 Bernie Ecclestone rešitev za šport, ki se je znašel v slepi ulici, vidi v tem, da bi sam znova postal diktator.

Bernie Ecclestone je nekoč že imel v svojih rokah škarje in platno formule 1. V zadnjih letih pa so odločilno moč dobili konstruktorji, ki sprejemajo smernice razvoja športa. A to počnejo zelo slabo, saj se ne morejo zediniti, kako bi formulo 1 naredili spet spektakularno za navijače.

 

"Pogosto sem se pritoževal in se bom spet pritožil – naša struktura je napačna. Pustili smo, da sta Ferrari in Mercedes prevzela vajeti. Kako? Večini moštev dobavljata motorje in ti motorji so zelo pomembni za ta moštva. Ko smo poskušali kaj novega, smo potrebovali soglasje nastopajočih v prvenstvu. To je narobe."

 

"To se zgodi, ko demokracija ne deluje. Moramo se vrniti v dobre stare čase, ko smo formulo 1 zgradili v to, kar je danes. Ko sem bil sam v močnejšem položaju. Ko sem bil diktator! Z obstoječo demokracijo imamo ljudi, ki zaradi lastnih interesov manipulirajo s športom," je ruskemu časniku Sovetsky Sport potožil Bernie Ecclestone, ki sploh ni zadovoljen s statusom quo v formuli 1.

 

"Hamilton lahko osvoji četrti naslov, a v zadnjem ovinku zadnje dirke!"

Britanec je še izpostavil dejstvo, da Mercedesova prevlada v športu uničuje priljubljenost.

 

Mercedes prevladuje tudi letos. Razlika je samo ta, da je glavni junak Rosberg in ne več Hamilton. | Foto: Mercedes prevladuje tudi letos. Razlika je samo ta, da je glavni junak Rosberg in ne več Hamilton.

 

"Upam, da bo Ferrari letos močnejši. In če bi Red Bull dobil boljši motor, bi tudi bilo bolje. Konkurenčnost potrebujemo vsi, najpomembnejša pa je za navijače. Razumem, da Mercedes noče spremeniti ničesar, saj je veliko dela in denarja investiral v motorje in noče izgubiti prednosti. A nič ni slabšega kot prevlada enega moštva."

 

"Ljudje so se mi začeli pritoževati, da so izgubili občutek, ko so komaj čakali na nedeljsko dirko. Vsi namreč vedo, da bo spet zmagal Mercedes. Verjemite mi, vseeno mi je, kdo bo zmagal na naslednji dirki. Če bo Lewis Hamilton letos osvojil še četrti naslov prvaka, super! Hočem samo to, da mu bo to uspelo v zadnjem ovinku zadnje dirke, ne pa sedem dirk pred koncem sezone."

Ne spreglejte