Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
22. 7. 2016,
9.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

2

Natisni članek

formula1 Mercedes Nico Rosberg

Petek, 22. 7. 2016, 9.40

6 let, 6 mesecev

"Kje so časi, ko sva tekmovala, kdo bo pojedel več pic?"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

2

Vodilni dirkač svetovnega prvenstva formula 1 Nico Rosberg pogreša čase, ko sta z Lewisom Hamiltonom tekmovala v kartingu. To so bili zanj zlati časi, ko še ni bilo pritiska moštva, medijev in denarja.

Rivalstvo med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamilton se nadaljuje z nezmanjšano intenzivnostjo. Nazadnje je počilo na VN Avstrije, ko je Nico trčil v Lewisa in bil kaznovan. Po VN Velike Britanije, ko je bil Rosberg znova kaznovan zaradi napake moštva, Mercedesova dirkača ločuje le še točka. Pred VN Madžarske, ki bo to nedeljo, sta se Hamilton in Rosberg srečala v Monaku, kjer oba živita in se na štiri oči pogovorila, kako naprej.

"Zelo spoštujem Lewisa, a v tem trenutku nisva najboljša prijatelja. Postregel je z nekaj vrhunskimi dosežki in me premagal. Zdaj moram udariti nazaj in to je čudovit izziv. Zato med nama prihaja do nesporazumov. Oba sva tako ekstremno tekmovalna, da je težko biti prijatelj."

"Nekoč je bilo popolnoma enako, ko sva bila skupaj v kartingu. Tekmovala sva, koliko pic lahko pojeva. Kdo je lahko hitrejši od dvigala do hotelske sobe. Nenehno sva tekmovala, a tega ni objemal vpliv moštva, medijev in denarja. To nama danes otežuje življenje," je za the Guardian povedal Nico Rosberg.

Ker je prvak formule 1 lahko samo eden, je intenzivno rivalstvo med Hamiltonom in Rosbergom samo logična posledica. | Foto: Ker je prvak formule 1 lahko samo eden, je intenzivno rivalstvo med Hamiltonom in Rosbergom samo logična posledica.

Rosberg razpet med moštvom in samim seboj

Za Nica je Hamilton najboljši možni motivator: »Lewis je eden od tistih nasprotnikov, ki ti daje največje zadovoljstvo, ko ga premagaš, ker je svetovni prvak.«

"Boj za naslov prvaka je neverjetno intenziven. Veliko sem se naučil in ogromno napredoval. Način dirkanja se ni veliko spremenil. A gre za zahtevno situacijo, ker dirkaš za isto moštvo in istočasno drug proti drugemu. To je edinstven izziv."

"Težko je najti pravo linijo. Veže me dolžnost do moštva in zanj je pomembno, da postane svetovni prvak v konstruktorskem prvenstvu. A kje je linija mojega ega in tega, kar jaz želim? To je zmeraj zelo težko. Vendar je to moja dirkaška družina," je svojo dilemo med Mercedesom in seboj razložil Nico Rosberg.

Ne spreglejte