Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2018,
18.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

1

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser motokros MotoGP

Nedelja, 30. 9. 2018, 18.10

5 let, 6 mesecev

VN italije, motokros

Tim Gajser za konec sezone zaostal le za svetovnim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

1

Tim Gajser | Tim Gajser je bil v obeh vožnjah drugi, obakrat je slavil Jeffrey Herlings. | Foto HRC

Tim Gajser je bil v obeh vožnjah drugi, obakrat je slavil Jeffrey Herlings.

Foto: HRC

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zadnjo dirko sezone svetovnega prvenstva v Imoli končal na drugem mestu. V elitnem razredu MXGP ga je premagal le letošnji svetovni prvak Nizozemec Jeffrey Herlings. Tretji je bil Belgijec Clement Desalle. Skupno je Gajser sezono končal na četrtem mestu.

Gajser je bil v obeh vožnjah drugi, obakrat je slavil Herlings. Drugi slovenski predstavnik na dirki Klemen Gerčar je ostal brez novih točk, saj je bil v prvi vožnji 22., v drugi pa 21. Skupno je bil na dirki 24.

Gajser je na zadnji dirki lovil skupno tretje mesto v SP, a Desalle, njegov tekmec v boju za skupne stopničke, je bil danes dovolj dober za ubranitev tega mesta; pred zadnjo postajo sezone je imel 20 točk prednosti, ta se je po dveh tretjih mestih Desalla sicer stopila na 16 (685-669), a je Belgijec vseeno ostal pred Gajserjem v SP.

V Imoli je imel Gajser tudi dobro navijaško podporo, ob začasnem prizorišču na slavnem dirkališču se je zbralo več sto slovenskih navijačev, ki so bližnje prizorišče izkoristili za ogled zadnje letošnje dirke. V kvalifikacijah si je sicer Gajser privozil tretje izhodišče, Gerčar 24., najhitrejši pa je bil seveda Herlings.

Najboljši slovenski motokrosist je v obeh vožnjah začel odlično, v prvi je celo povedel in je v začetnih krogih držal vodstvo, a Herlings tudi na zadnji dirki ni dovolil presenečenja in je Gajserja prehitel ter zmagal v prvi vožnji. V drugi vožnji je Herlings povedel že na startu. Gajser je bil najprej tretji in je kmalu prehitel Desalla ter nadaljeval na drugem mestu.

Jeffrey Herlings je s skoraj 1000 točkami gladko osvojil naslov svetovnega prvaka. | Foto: Reuters Jeffrey Herlings je s skoraj 1000 točkami gladko osvojil naslov svetovnega prvaka. Foto: Reuters

Herlings razred zase

Naslov svetovnega prvaka je bil pričakovano oddan že na predzadnji dirki, letošnji svetovni prvak je Herlings, ki je zmagal kar sedemnajstkrat in je osvojil 933 točk. Gajser je letošnje svetovno prvenstvo končal na visokem četrtem mestu. Letos je imel tudi veliko težav, prvo dirko je zaradi okrevanja po poškodbi izpustil, zatem pa se je začel počasi vračati in je iz dirke v dirko izboljševal svojo formo. Vrhunec sezone pa je dosegel prav v zadnjem delu, ko se je poleg Cairolija edini kolikor toliko enakovredno kosal z vodilnim Herlingsom. Gajser je bil letos na posameznih dirkah štirikrat drugi in trikrat tretji, zmagati pa mu ni uspelo.

Poleg Herlingsa sta letos zmagala samo Cairoli, ki mu je to uspelo dvakrat, in Desalle, ki je enkrat stal na najvišji stopnički.

Letos so slovenski motokrosisti, ki v svetovnem prvenstvu tekmovali v različnih razredih, skupaj osvojili 682 točk; 669 Tim Gajser, dve Klemen Gerčar, 11 točk pa je v kategoriji svetovnega prvenstva MX2 letos osvojil Jan Pancar.

Do konca sezone sicer čaka najboljše motokrosiste še prestižna dirka za pokal narodov 7. oktobra v ZDA, kjer pa letos ne bo slovenske ekipe.

Naslednji konec tedna, 6. oktobra, pa se bo s finalno dirko v Radizelu končala še sezona državnega prvenstva v motokrosu, kjer bo poleg najboljših slovenskih motokrosistov iz kategorij podmladka, članov in veteranov tekmoval tudi Tim Gajser.

Preberite še:

Tim Gajser
Sportal Gajser na zadnjo dirko s tretjim izhodiščem
Lewis Hamilton
Sportal Hamilton zmagal po navodilih ekipe: Moštvo se je odločilo, kot se je
Ne spreglejte