Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
4. 9. 2016,
16.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Ilirska Bistrica

Nedelja, 4. 9. 2016, 16.03

6 let, 6 mesecev

22. GHD Petrol Ilirska Bistrica 2016

Ilirskobistriški obračun stotink dobil Simone Faggioli

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Simone Faggioli | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Po napetem dvoboju je zmagovalec 22. gorske dirke med Ilirsko Bistrico in Šembijami evropski prvak Simone Faggioli.

S športnim prototipom osella FA30 je vozil s povprečno hitrostjo 149 kilometrov na uro in za dobro sekundo ugnal rojaka Christiana Merlija v enakem prototipu. Najvišje uvrščeni Slovenec na dirki Patrik Zajelšnik (norma M20F).

Italijana sta proti Šembijam vozila na vso moč

Včeraj je uradne treninge v Ilirski Bistrici začelo 145 voznikov, danes jih je cilj obeh tekmovalnih voženj videlo še 129. Na predzadnji dirki evropskega gorskohitrostnega prvenstva sta bila med njimi razred zase Simone Faggioli in Cristian Merli (oba osella FA30), velika tekmeca iz italijanskega in letos tudi evropskega prvenstva.

Drugi najhitrejši je bil Cristian Merli. | Foto: Gregor Pavšič Drugi najhitrejši je bil Cristian Merli. Foto: Gregor Pavšič

V obeh tekmovalnih vožnjah je bil Faggioli hitrejši za nekaj stotink, njegova prednost pred Merlijem je bila naposled 1,37 sekunde. Odlični Italijan, vodilni v evropskem prvenstvu, je po pet kilometrov dolgi cesti z dvema počasnima šikanama vozil s povprečno hitrostjo 149 kilometrov na uro.

Slovenska zastava po zaslugi Zajelšnika na petem mestu

Tretje mesto je zanesljivo pripadlo mlademu Italijanu Macariu Parideju (norma M20FC), ki je prvič vozil na največji slovenski avtomobilski prireditvi in bil presenetljivo blizu Faggioliju in Merliju. V prvi vožnji je vendarle želel preveč, zadel v šikano, a kljub temu potrdil tretje mesto z zaostankom 9,2 sekunde. Za četrtouvrščenim Milošem Benešem (osella FA30) je bil peti najboljši Slovenec Patrik Zajelšnik (norma M20F), ki je za Benešem zaostal le dobro sekundo, za zmagovalcem Faggiolijem pa 13,6 sekunde.

Milan bubnič je osvojil naslov državnega prvaka. | Foto: Gregor Pavšič Milan bubnič je osvojil naslov državnega prvaka. Foto: Gregor Pavšič

Bubnič kljub težavam zmagovalec državnega prvenstva

V konkurenci državnega prvenstva je dirko pričakovano dobil Milan Bubnič (lancia delta), ki pa je imel v drugi vožnji nekaj težav in je zato izgubil nekaj mest v skupni razvrstitvi. Njegova zmaga v slovenski konkurenci ni bila vprašljiva. Drugi je bil Gregor Brešer (subaru impreza), tretji Peter Marc (mitsubishi lancer EVO9), sledila sta še Marjan Smrdelj (seat leon) in Aleš Prek (honda civic).

V diviziji II državnega prvenstva je slavil Tilen T. Pogačar (VW golf), v diviziji I pa Gregor Jurak (suzuki swift).

Ne spreglejte