Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
24. 6. 2012,
13.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 6. 2012, 13.53

7 let, 12 mesecev

Hunter drugič v indycarju, Piquet prvič v nascarju (video)

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Karavana F1 je bila v Valenci, WRC na Novi Zelandiji. Na kratko še o ostalem dirkaškem dogajanju. V indycarju je drugič v tednu dni zmagal Ryan Hunter-Reay, v nscarju prvič Nelson Piquet.

Hunter vse bliže Powerju

Štirinajst krogov pred koncem devete dirke sezone prvenstva indycar je Ryan Hunter-Reay (Andretti) prehitel Scotta Dixona (Ganassi) in zmagal drugič v tednu dni (prejšnji vikend je slavil v Milwaukeeju). Dirka se je po nesreči Katherine Legge (štiri kroge pred ciljem) končala za varnostnim avtomobilom, tako da smo ostali brez bitke do cilje črte. Drugo mesto je osvojil Marco Andretti (Andretti), tretjega Tony Kanaan (KV), Dixon pa je zdrsnil na končno četrto. Rubens Barrichello (KV) je bil odličen sedmi. Po treh ovalnih dirkah zdaj v juliju sledita obe kanadski - na ulicah Toronta in na letališču v Edmontonu. V skupnem seštevku še naprej vodi Will Power (Penske), ki je tokrat odstopil, a ima le še tri točke prednosti pred Hunterjem.

Razia do zmage sedem zavojev pred ciljem

Po mesecu premora se je prvenstvo GP2 nadaljevalo v Valencii. Večji del šprinterske dirke je vodil James Calado (Lotus), nakar ga je uspel Luiz Razia (Arden) prehiteti vsega sedem zavojem pred karirasto zastavo. Vodilni v seštevku Davide Valsecchi (DAMS) je po kazni štartal z 18. mesta in končal na 10., tako da je imel le še točko prednosti pred Razio. Dan prej je glavno dirko z več nesrečami in tremi varnostnimi avtomobili dobil Esteban Gutierrez (Lotus).

V formuli 2 so četrti dirkaški vikend odpeljali v belgijskem Spaju. Skupno sedmo dirko sezone je dobil Markus Pommer. Zanj je to prva zmaga v tem tekmovanju, vodil pa je od štarta do cilja. Popoldansko dirko so zaradi močnega dežja prekinili po vsega treh krogih, a zmago vseeno dodelili takrat vodilnemu Lucianu Bacheti, ki tudi vodi v točkovanju.

Piquet prvič zmagal v nascarju

Nelson Piquet mlajši, nekdanji dirkač formule 1 in sin nekdanjega prvaka Nelsona Piqeueta, je na dirkališču Road America osvojil svojo prvo zmago v nascarju in sicer v drugorazredni seriji "nationwide". Postal je šele četrti tujec z zmago v "nationwide". Na dirki je nastopil še en nekdanji dirkač formule 1, prvak iz sezone 1997, Jacques Villeneuve. Po rahlem trčenju z Danico Patrick je zasedel šesto mesto. Najhitrejša dirkačica na svetu je bila na koncu 12., a je odpeljana eno svojih najboljših dirk. Dirka v elitnem "sprint cupu" je bila v nedeljo, drugič zapored jo bo s "pole positiona štartal Avstralec Marcose Ambrose, nekdanji prvak v V8 supercars. A prvenec Ambrosu znova ni uspel, temveč Clintu Bowjerju. Za njim sta končala Kurt Busch in Tony Stewart. Juan Pablo Montoya je veljal za favorita, a je po težavah z elektroniko zaostal pet krogov in bil zadnji, 34.

IRC: zmaga Hänninenu, odstop Mikkelsena

Juho Hänninen (Škoda) je s 46 sekundami prednosti pred Freddyjem Loixom (Peugeot) osvojil reli Ypres na Irskem, ki je štel za točke medcelinskega reli izziva (IRC). Kljub odstopu je Andreas Mikkelsen (Škoda) zadržal vodstvo v skupnem seštevku, saj njegov prvi zasledovalec Jan Kopecky (Škoda) ni nastopil.

Ne spreglejte