Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2016,
13.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Speedway Grand Prix speedway matej Žagar

Nedelja, 14. 8. 2016, 13.32

6 let, 6 mesecev

VN Švedske

Hancock slavil na Švedskem, Žagar v ozadju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Greg Hancock | Foto Grega Valančič Sportida

Foto: Grega Valančič Sportida

Američan Greg Hancock je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v speedwayu v Malilli na Švedskem. Na dirki, ki so jo morali zaradi razmočene steze s sobote prestaviti na danes, je nastopil tudi slovenski prvak Matej Žagar, a je s tremi točkami ostal v ozadju na 14. mestu.

Speedwayistom je na Švedskem po poletnem premoru ponagajalo vreme. V soboto, ko bi morali po urniku izvesti šesto dirko sezone, je bila steza zaradi močnega dežja preveč razmočena, zato so štart prestavili na nedeljsko dopoldne.

Žagar je imel pred začetkom osmo skupno izhodišče v SP, današnji izkupiček pa je bil skromen. V dveh vožnjah je kot četrti ostal brez točk, dvakrat je bil tretji, v svoji zadnji vožnji pa drugi, vse skupaj je pomenilo le tri nove točke v SP in končno 14. mesto.

V velikem finalu je ameriški veteran Hancock po ponovljenem štartu premagal Avstralca Jasona Doyla, tretji pa je bil Poljak Piotr Pawlicki. Za izkušenega večkratnega svetovnega prvaka Hancocka je bila to že 21. zmaga v seriji Grand Prix, a prva na preizkušnjah na Švedskem po 36 nastopih.

Matej Žagar je osvojil tri točke. | Foto: Grega Valančič Sportida Matej Žagar je osvojil tri točke. Foto: Grega Valančič Sportida

Skupno je zdaj na prvem mestu današnji zmagovalec Hancock s 83 točkami, drugi je svetovni prvak Britanec Tai Woffinden z 71, kolikor jih ima tudi tretji Doyle. Žagar pa je zdrsnil iz prve osmerice, ki ima neposredno zagotovljeno uvrstitev v serijo Grand Prix tudi v prihodnji sezoni. Zdaj je z 42 točkami na 11. mestu.

Sezona na najvišji ravni se bo nadaljevala čez 13 dni v Gorzowu na Poljskem.

Izidi:
1. Greg Hancock (ZDA), 2. Jason Doyle (Avs) oba 17, 3. Piotr Pawlicki (Pol) 13, 4. Chris Holder (Avs), 5. Maciej Janowski (Pol) oba 12, 6. Bartosz Zmarzlik (Pol) 10, 7. Peter Kildemand 9, 8. Niels K. Iversen (oba Dan) 8 ...

SP skupno (6):
1. Hancock 83, 2. Woffinden, 3. Doyle oba 71, 4. Janowski 64, 5. Holder 62, 6. Zmarzlik 61, 7. Lindbaeck 60, 8. Pawlicki 50 ... 11. Žagar 42
Ne spreglejte