Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
9. 4. 2017,
18.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Jaka Peklaj Gerčar Klemen Tim Gajser Tim Gajser MXGP motokros

Nedelja, 9. 4. 2017, 18.09

6 let, 6 mesecev

Prva dirka državnega prvenstva v Brežicah

Gajser zmaguje tudi na DP in obenem podpira mlade motokrosiste #foto

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
motokros brežice | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

V Prilipah pri Brežicah je svetovni prvak Tim Gajser pred več tisoč ljubitelji motokrosa dobil prvo letošnji dirko državnega prvenstva. V razredu MX Open je zmagal pred Klemenom Gerčarjem in Petrom Irtom.

V kraljevem razredu MX Open se je v obeh vožnjah izkazal Tim Gajser, ki je obakrat povedel že takoj po štartu ter nato samo še nadziral najbližje tekmece. Z zmago in maksimalnim izkupičkom točk je nadaljeval točno tam, kjer je lansko sezono končal, na vrhu torej. V prvi vožnji je denimo že drugouvrščenega pustil za sabo za celo minuto. 

Fotogalerija Grege Valančiča:
Fotogalerija
1 / 49

Skupno drugo mesto je osvojil Klemen Gerčar in pokazal visok nivo hitrosti, kar je dober obet pred prvo dirko za svetovno prvenstvo na evropskih tleh prihodnji vikend. Peter Irt, ki je imel v prvi vožnji smolo in je padel v prvem krogu, je v drugo popravil vtis in ugnal Gerčarja, ter na koncu končal na skupnem tretjem mestu. Trojica bo že prihodnji konec tedna dirkala na svetovnem prvenstvu (MXGP) v Italiji. Izpostavimo že Iana Oskarja Katanca, sina nogometnega selektorja Srečka Katanca, ki je bil šesti.

V kategoriji MX2 je prepričljivo slavil aktualni prvak Jan Pancar.

Bogomir Gajser je podelil denarne nagrade mladim zmagovalcem. | Foto: Peter Kavčič/AMZS Bogomir Gajser je podelil denarne nagrade mladim zmagovalcem. Foto: Peter Kavčič/AMZS

"Zaradi navijačev pridem na domače dirke"

"Pred domačo publiko je vedno lepo tekmovati. Vesel sem, da se je zbralo tako veliko število ljudi in nas prišlo bodrit. To je super za slovenski motokros. Res je bilo nepopisno. To je razlog, da rad pridem na domače dirke," je navdušeno razlagal Gajser, ki je priznal, da so domače dirke zanj odličen trening, saj se je treba pripraviti na štartno proceduro, dobro utrditi štartno linijo in nato brez popuščanja pognati v boj s tekmeci od štartne rampe do prvega ovinka.

Klemen Gerčar se bo svetovnemu prvenstvu priključil naslednji vikend. | Foto: Peter Kavčič/AMZS Klemen Gerčar se bo svetovnemu prvenstvu priključil naslednji vikend. Foto: Peter Kavčič/AMZS

Peklaj potrjuje svoj velik talent

Najmlajši dirkači v kategoriji podmladek, ki tekmujejo na 50 in 65 kubičnih dirkalnikih so imeli priložnost videti svojega vzornika. Še več: ob pobudi družine Gajser AMZS letos denarno nagrajuje najboljše v najnižjih kategorijah. V MX 50 je zmagal Miha Vrh, v kategoriji MX 65 pa izjemni Jaka Peklaj, ki letos tekmuje tudi že v tujini. Gre za našega najbolj talentiranega mladeniča. V kategoriji MX 125 je bil najhitrejši Matevž Robek, v kategoriji MX 85 pa se je v obeh vožnjah najbolj izkazal Gal Hauptman.

"Upam, da sem navdih mladim. Res mi je v čast, da sem lahko ambasador, da se ljudje lahko zgledujejo po meni. Lepo je videti, da jih je v kategoriji 50, 65, 85 po 15, 20 tekmovalcev na štartu. Nedolgo nazaj so bili le po trije," je še povedal Tim Gajser.

Na dirki MXGP za VN Trentina bo naslednji konec tedna tudi ekipa Planet TV-ja in Sportala. Na progi v bližini Gardskega jezera pričakujemo veš tisoč slovenskih navijačev. Naslednja dirka za državno prvenstvo pa bo 30. aprila na motokros stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah.
Ne spreglejte