Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 5. 2017,
23.16

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser MXGP

Sobota, 27. 5. 2017, 23.16

6 let, 11 mesecev

Kvalifikacije

Gajser se (še) bojuje z bolečinami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Tim Gajser motokros MXGP Brežice | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser bo nedeljsko dirko v francoskem Erneeju, deveto postajo sezone, začel z 28. kvalifikacijskim dosežkom. Na preizkušnji za VN Francije je bil v kvalifikacijah razreda MXGP najhitrejši Belgijec Clement Desalle pred domačinom Romainom Febvrejem in Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom.

V Ernee v Franciji, prizorišče pokala narodov iz predlanske sezone, je na deveto dirko svetovnega prvenstva v elitni kategoriji MXGP od četverice Slovencev, ki so v tej sezoni že nastopali, pripotoval le branilec naslova Tim Gajser.

Vse preostali Slovenci so poškodovani, a niti Gajser še ni povsem okreval po številnih zdravstvenih težavah zadnjih tednov. Klemen Gerčar je prestal operacijo kolena in bi manjkal več mesecev, Peter Irt po padcu v Veliki Britaniji tudi še ni nared, prav tako pa ne njegov brat Jernej Irt, ki si je na prejšnji dirki SP v Nemčiji izpahnil ramo. Gajser še ni stoodstotno pripravljen, saj še čuti posledice padcev na dirkah v Latviji in Nemčiji.

Danes ga v kvalifikacijah ni bilo v ospredju, na nedeljski dirki, vožnji se bosta začeli ob 14. in 17. uri, pa bo verjetno skušal tako kot v Nemčiji predvsem dobiti čim več točk v boju za vrh skupnega seštevka, da mu vodilni Italijan Antonio Cairoli ne bi preveč pobegnil.

Cairoli, danes je bil v kvalifikacijah šesti, ki ima v SP na prvem mestu 305 točk, drugi je Gajser z 261, po zadnji dirki v Nemčiji pa se mu je močno približal še Francoz Gautier Paulin, ki jih ima 260. Paulin je bil v kvalifikacijah domače dirke sedmi.

V Franciji na četrti dirki evropskega prvenstva EMX250 tekmuje tudi Jan Pancar, ki lovi prve točke tega tekmovanja. Prva vožnja bo že danes, druga v nedeljo dopoldne.

Ne spreglejte