Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
1. 5. 2015,
20.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2015, 20.59

8 let

''Formula 1 potrebuje francosko revolucijo, torej svobodo in enakost''

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodja Sauberjeve ekipe f1 Monisha Kaltenborn je podprla idejo nekdanjega predsednika FIA Maxa Mosleyja, ki je predlagal proračunsko kapico in skoraj neomejeno svobodo pri dizajnu dirkalnikov.

"Če bi velika moštva hotela na leto še naprej zapraviti več sto milijonov evrov, bi jim to dovolili, a bi morala igrati po veljavnih pravilih. Tistim moštvom, ki bi privolila v proračunsko kapico sto milijonov evrov, pa bi dali skoraj popolno svobodo pri dizajniranju dirkalnikov. Zlahka si predstavljam, da bi zelo kmalu vsa moštva padla v družbo z omejenim proračunom. Ugotovila bi, da lahko s sto milijoni evrov narediš vrhunski motošport in skonstruiraš tehnično napredne dirkalnike," je svojo revolucionarno idejo nemški reviji Auto Motor und Sport zaupal Max Mosley. Z njo bi Britanec ubil dve muhi na en mah: v nebo leteči stroški bi spet postali obvladljivi, inovacije na tehnološkem področju pa bi dobile še večji zagon.

Mosley je kljub finančni omejitvi ohranil bistvo f1

Vodja Sauberjeve ekipe formule 1 Monisha Kaltenborn se je ekspresno odzvala na Mosleyjevo idejo in poudarila, da formula 1 v tem trenutku potrebuje prav to.

"Kot ekipa smo zmeraj govorili, da je proračunska kapica edina razumna pot naprej. To bi pripeljalo v varno območje, kjer bi vedeli, kakšna bi bila lahko poraba. Max je s svojo idejo naredil največ, kar je bilo mogoče, da je ohranil izziv na tehnološkem področju in na področju inženiringa. Ne verjamem, da obstaja kakšen drug koncept, ki bi maksimiziral ta del – ta je bistvo formule 1. Formula 1 je naprej dirkanje, a gre tudi za inženiring," je za Autosport povedala Monisha Kaltenborn.

Velika moštva so v preteklosti nasprotovala proračunski kapici, saj so zagovarjala tezo, da pač porabiš toliko, kolikor imaš. A Kalterbornova je prepričana, da je takšno razmišljanje zastarelo in da je treba nujno poseči po radikalnih potezah: "Max je izrazil zanimivo in dobro idejo, danes pa v formuli 1 potrebujemo vizije. Zame ta vrsta vizije kaže, da morda v športu potrebujemo francosko revolucijo, ker je tudi v tistem času šlo za svobodo (na področju dizajniranja dirkalnikov, op. p. ) in enakost (med moštvi na področju proračuna, op. p.). Morda je čas za francosko revolucijo."

Največja in najvplivnejša moštva formule 1, ta so sestavni del strateške skupine, ki sprejema pravila igre v športu, se bodo sestala 14. maja ter razpravljala o prvenstvu 2017 in o tem, kaj bi morala narediti, da bi bila formula 1 bolj razburljiva. Čeprav so ti ljudje lani zavrnili predlog proračunske kapice, pa vodja Sauberjeve ekipe formule 1 Monisha Kaltenborn upa, da jih je srečala zdrava pamet in da bodo v kratkem sprejeli omejitev porabe, v kakršnikoli obliki že.

Ne spreglejte