Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 4. 2017,
17.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Formula 1 VN Rusije Soči Sebastian Vettel Ferrari Kimi Raikkonen Valtteri Bottas Lewis Hamilton Mercedes

Petek, 28. 4. 2017, 17.08

6 let, 6 mesecev

VN Rusije, drugi prosti trening

Ferrari ostaja na vrhu, Vettel za sekundo izboljšal rekord steze v Sočiju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
F1 Soči drugi prosti trening 2017 | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Rusije, četrto preizkušnjo letošnjega svetovnega prvenstva formule ena, je bil najhitrejši Sebastian Vettel. Nemec je bil za dobri dve desetinki sekunde hitrejši od moštvenega kolega pri Ferrariju Kimija Räikkönena.

Na prvih prostih treningih v olimpijskem Sočiju sta najboljšo formo pokazala Ferrarijeva dirkača. Finec Räikkönen je bil najboljši na dopoldanskem prvem preizkusu steze, popoldne je bil za konkurenco neulovljiv še Vettel.

Štirikratni svetovni prvak je s časom 1:34,120 za več kot sekundo izboljšal rekord proge Nica Rosberga iz lanskih kvalifikacij. Räikkönen je za Nemcem zaostal 263 tisočink sekunde, tretji in četrti čas pa sta postavila dirkača Mercedesa.

Mercedesa še znotraj sekunde, red bulla že zunaj

Valtteri Bottas je bil hitrejši od Lewisa Hamiltona, za najhitrejšim Vettlom sta zaostala dobrih šest oziroma slabih sedem desetink sekunde.

Dirkača Red Bulla Max Verstappen in Daniel Ricciardo sta pridelala že več kot sekundo zaostanka za vodilnim dirkačem prvenstva, Nizozemec sekundo in štiri desetinke, Avstralec sekundo in dobrih sedem desetink. Za njima so se zvrstili Felipe Massa (Williams), Nico Hülkenberg (Renault), Kevin Magnussen (Haas), Sergio Perez (Force India), Esteban Ocon (Force India), Fernando Alonso (McLaren) ...

Vettel: Mercedes je izrazit favorit

Vettel je še vedno prepričan, da sta Mercedesa favorita za zmago na nedeljski dirki: "Na papirju sta Mercedesa izrazita favorita, saj je steza v Sočiju narejena po meri srebrnih puščic. Videli bomo, kako blizu jima lahko pridemo, pomembne bodo kvalifikacije, v katerih si moramo zagotoviti dobro izhodišče."

Kljub današnji prevladi Ferrarija gre v nedeljo pričakovati trd boj z Mercedesom, ki v Sočiju v treh letih, odkar gosti dirko svetovnega prvenstva formule ena, zmage še ni prepustil drugemu moštvu. Na prvih dveh izvedbah VN Rusije, v letih 2014 in 2015 je zmagal Hamilton, lani pa kasnejši svetovni prvak Nico Rosberg.

Sobotne kvalifikacije v Sočiju se bodo začele ob 14. uri po slovenskem času, prav tako nedeljska dirka.

 

Ne spreglejte