Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2020,
14.19

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Koronavirus Šanghaj Formula 1

Sreda, 12. 2. 2020, 14.19

4 leta, 1 mesec

Dirka formule 1 na Kitajskem začasno odpovedana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Kitajska F1 | Ljubitelji formule 1 bodo 19. aprila v Šanghaju prikrajšani za dirko. | Foto Reuters

Ljubitelji formule 1 bodo 19. aprila v Šanghaju prikrajšani za dirko.

Foto: Reuters

Vodstvo tekmovanja v formuli 1 je sprejelo pričakovano odločitev in je dirko na Kitajskem, ki bi morala biti 19. aprila, odpovedalo oziroma prestavilo. Kot so sporočili, je določitev posledica ocene zdravstvenih tveganj zaradi epidemije koronavirusa. Če se bo stanje na Kitajskem umirilo, bodo dirko skušali izpeljati pozneje v letošnjem letu.

Sportal Avtogol stoletja, čofotanje, nora navijača in še marsikaj ... Tudi koronavirus.

Krovna avtomobilistična zveza Fia je sporočila, da je v sodelovanju z lokalnim vodstvom dirke v Šanghaju sprejela odločitev o prestavitvi dirke oziroma odpovedi njenega prvotnega termina.

"Zaradi širjenja koronavirusa Covid-19 in zaradi razglašene epidemije svetovne organizacije WHO smo se pri Fii in formuli 1 odločili za to potezo, a katero bomo zagotovili zdravstveno varnost za naše uslužbence, tekmovalce in gledalce," je sporočila Fia.

Fia je zagotovila, da bo spremljala dogajanje in preučila možnosti, da bi začasno odpovedano dirko nadomestila pozneje v letu 2020, če se bo epidemija umirila.

Dirka v Šanghaju je le zadnja od številnih športnih tekmovanj, ki so jih morali na Kitajskem odpovedati zaradi epidemije in z njo povezanih zdravstvenih težav v tej državi in po svetu.

"Kitajska dirka je bila vedno eden od najpomembnejših delov našega koledarja. Veselimo se, da bomo spet lahko dirkali na Kitajskem, ko bo to mogoče, vsem v tej državi pa izražamo dobre želje v teh težkih časih," so še dodali pri Fii.

Odpoved oziroma prestavitev te dirke pa je sprožila tudi ugibanja o usodi preizkušnje v bližnjem Vietnamu, kjer imajo tudi nekaj primerov okužbe s koronavirusom. Tam prvič načrtujejo dirko formule 1, prva preizkušnja za VN Vietnama pa bi morala biti na sporedu 14 dni pred Kitajsko, 5. aprila, še poroča STA.

Samsung, MWC
Novice Skrbi zaradi koronavirusa: na dogodek v Evropo prihaja veliko Kitajcev
Ne spreglejte