Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
1. 2. 2013,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2013, 16.34

8 let

Caterham podpisal z Van der Gardejem, Razia blizu Marussii

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Force India z drugim dirkačem še čaka, za Marussio naj bi podpisal Luiz Razia, Caterham pa je ime drugega voznika razkril ta petek. To je 27-letni Nizozemec Giedo van der Garde.

Heikki Kovalainen, Vitalij Petrov, Kamui Kobajaši, Bruno Senna in Luiz Razia se lahko obrišejo pod nosom. Drugi sedež v ekipi Caterham za sezono 2013 je dobil Giedo van der Garde. Gre za 27-letnega Nizozemca, ki je prejšnje leto opravljal vlogo testnega dirkača in tudi odpeljal nekaj petkovih prostih treningov. Čeprav bo novinec, ima z dirkalniki formule 1 že kar nekaj izkušenj, saj je pred leti testiral tudi s Super Agurijem, Force Indio in Renaultom. Lani je v pripravljalnem prvenstvu GP2 je osvojil končno šesto mesto. Njegov najboljši dosežek sega v leto 2008, ko je osvojil svetovno serijo formule renault 3.5. Takrat je bila konkurenca v tem tekmovanju sicer mnogo šibkejša, kot pa je v zadnjih dveh, treh sezonah. Je pa tisto leto za sabo pustil Francoza Charlesa Pica, ki bo zdaj njegov ekipni kolega v formuli 1.

"Vem, da sem pripravljen za korak v formulo 1," je ob podpisu pogodbe dejal Van der Garde. "Delo, ki sem ga opravil tekom svoje kariere, predvsem pa s to ekipo v lanski sezoni, me je pripeljalo do želenega cilja. V sezoni 2012 sem se vključil v ekipo. Odpeljal sem nekaj treningov in spoznal nove steze. Zdaj se bom lahko naprej učil na najvišji ravni motošporta in dokazal, da sem pripravljen za formulo 1. Komaj čakam, da začnem z delom."

Caterham tako v sezono vstopa s povsem novo dirkaško posadko. Izkušena Kovalainena in Petrova so zamenjali s Picom in Van der Gardejem, ki imata skupaj odpeljanih le 20 velikih nagrad. Razlog pa: v ekipo bosta prinesla več sponzorskega denarja od svojih predhodnikov. "Rastemo kot ekipa in dajemo priložnost mladim talentom. To je Giedova priložnost, da dokaže, da sodi v sam vrh svetovega motošporta," je dejal novi vodja ekipe Cyril Abiteboul.

Ne spreglejte