Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 7. 2020,
19.07

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes Formula 1

Ponedeljek, 13. 7. 2020, 19.07

3 leta, 9 mesecev

Bottas tudi prihodnjo sezono v Mercedesu, Hamilton še čaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Valtteri Bottas | Valtteri Bottas ostaja v moštvu Mercedesa? | Foto Reuters

Valtteri Bottas ostaja v moštvu Mercedesa?

Foto: Reuters

Finski dirkač Valtteri Bottas bo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ostal v moštvu tudi v sezoni 2021. Dpa se opira na izjave direktorja Mercedesa Ole Kalleniusa za Sky Germany, v katerih je v Spielbergu sporočil, da Finec zagotovo ostaja del dirkaške zasedbe najboljšega moštva zadnjih sezon. Lewis Hamilton s podpisom pogodbe še čaka.

To bi pomenilo, da bi Finec, ki je k Mercedesu prišel po slovesu Nica Rosberga, še peto sezono dirkal za nemški koncern. Po dveh dirkah letošnje sezone v Avstriji Bottas vodi v skupnem seštevku s 43 točkami. Ima pa šest točk naskoka pred prvim zmagovalcem dirke za VN Štajerske Lewisom Hamiltonom.

Po poročanju spletnih portalov Motorsport in Autosport bodo pogodbo s Fincem uradno podpisali v kratkem, zaradi skrajšane sezone pa pri Mercedesu ne želijo tvegati z iskanjem novih dirkačev, saj imajo precej težav s podpisom nove pogodbe s Hamiltonom. Pogovori med moštvom in šestkratnim svetovnim prvakom se že pošteno vlečejo, 35-letni Britanec pa še vedno ni podpisal nove pogodbe. Zdajšnja, po kateri po navedbah medijev zasluži med 40 in 50 milijonov evrov, pa se izteče po koncu letošnje sezone.

35-letni Hamilton še vedno ni podpisal nove pogodbe. | Foto: Reuters 35-letni Hamilton še vedno ni podpisal nove pogodbe. Foto: Reuters

Glede na spremenjeno časovnico novega svežnja pravil, uvedbo teh so zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na sezono 2022, in prevlado Mercedesovega dirkalnika, bi bilo veliko presenečenje, če do dogovora ne bi prišlo v naslednjih tednih oziroma mesecih.

Od velikih treh moštev ima mesto za sezono 2021 izpraznjeno le Red Bull, pri katerem bo zagotovo dirkal Max Verstappen, medtem ko se Alexandru Albonu pogodba po letošnji sezoni izteče.

Preberite še:

Racing Point
Sportal Racing Point prepričan, da ni kršil pravil F1
Pol Espargaro
Sportal Espargaro bo združil moči z Marquezom
Racing Point
Sportal Renault vložil pritožbo na dirkalnik Racing Pointa, komisarji so jo sprejeli
Ne spreglejte