Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
9. 4. 2019,
13.46

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

MotoGP Marc Marquez Valentino Rossi

Torek, 9. 4. 2019, 13.46

5 let

MotoGP

Marc Marquez: Nič nimam proti Rossiju #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Valentino Rossi, Marc Marquez | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V Argentini smo po dirki v razredu MotoGP videli, kako sta si po dolgem času v roke segla Valentino Rossi in Marc Marquez, a oče italijanskega voznika Graziano Rossi ni prepričan, da sta športnika zakopala bojno sekiro.

Že nekaj časa je znano, da Valentino Rossi in Marc Marquez nista v najboljših odnosih, potem ko sta imela v preteklosti na stezi nekaj burnih trenutkov. Lani je Marc Marquez v pričo vseh novinarjev Rossiju ponudil roko sprave, a jo je ta gladko zavrnil.

Rossi upa, a se boji, da še ni premirja

Na drugi dirki letošnjega svetovnega prvenstva v razredu MotoGP v Argentini je pred podelitvijo italijanski veteran Špancu čestital za zmago in segla sta si roke. Med ljubitelji motociklizma je završalo, saj je kazalo, da sta zakopala bojno sekiro. A o tem ni povsem prepričan Rossijev oče, Graziano Rossi.

"Resnično upam, da je med njima premirje, ampak se bojim, da še ni prišlo do tega. Mislim, da se bo moralo zgoditi še kar nekaj stopničk, da bosta imela znova dober odnos, ki pa trenutno ni najbolj pozitiven," je za Radio Sportiva povedal Graziano Rossi.

Valentino Rossi
Sportal Valentino Rossi je bil kljub drugemu mestu razočaran. Kaj ga je zmotilo?

"Nisem čakal, ampak sem sprejel njegovo roko, ker nimam nič proti njemu." | Foto: Gulliver/Getty Images "Nisem čakal, ampak sem sprejel njegovo roko, ker nimam nič proti njemu." Foto: Gulliver/Getty Images Marquez: Nič nimam proti njemu

Če je Rossi lani zavrnil roko Španca, pa je Marquez brez težav sprejel čestitko 40-letnega Rossija. "Nisem čakal, ampak sem sprejel njegovo roko, ker nimam nič proti njemu. Trenutno je med mano in Valentinom vse v redu, seveda pa sva na stezi še vedno rivala," je za špansko televizijo povedal aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP.

Marc Marquez je letošnjo sezono začel zelo dobro. Na prvi dirki v Katarju je bil drugi, v Argentini pa je zmagal z veliko prednostjo in je trenutno v vodstvu svetovnega prvenstva. Rossi je v skupnem seštevku na tretjem mestu. Na uvodni dirki je bil na petem mestu, v Argentini pa je bil drugi. Motocikliste že ta konec tedna čaka dirka za VN ZDA.

Marc Marquez
Sportal Marc Marquez: Hitrost ni vse, na motociklu moraš uporabljati tudi svojo glavo
Ne spreglejte