Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
29. 7. 2019,
10.22

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

2

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi

Ponedeljek, 29. 7. 2019, 10.22

4 leta, 9 mesecev

Bo usoda Valentina Rossija znana že avgusta?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

2

Valentino Rossi | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Prejšnji teden je v svetu motociklizma odjeknila novica, da pri Yamahi, za katero trenutno vozi Valentino Rossi, dolgoročno ne računajo več nanj. Po nekaterih virih naj bi bila usoda legendarnega Italijana znana že v prihodnjih tednih.

Valentino Rossi je na zadnjih štirih dirkah trikrat odstopil. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi je na zadnjih štirih dirkah trikrat odstopil. Foto: Gulliver/Getty Images Italijanski novinar meni, da bo avgusta vse jasno

Pri Yamahi letos nimajo tako uspešne sezone, kot so pričakovali. Predvsem se ni izkazal Valentino Rossi, ki je na zadnjih štirih dirkah le enkrat prišel v cilj in skupno dosegel le osem točk. Rossi je dolgo veljal za prvo ime Yamahe, a prej ko slej se bo morala številka 46 posloviti od svetovnega prvenstva.

Po mnenju Maurizia Bruscolinija, priznanega italijanskega novinarja, bi bilo lahko že avgusta znano, ali se bo 40-letni italijanski motociklist umaknil iz svetovnega prvenstva. Bruscolini močno dvomi, da bo Rossi kariero končal po trenutni pogodbi. Ta se bo iztekla leta 2020, a kot kaže, naj bi bilo vse skupaj jasno v prihodnjih tednih.

Valentino Rossi
Sportal Koliko časa bodo pri Yamahi še gledali Valentina Rossija?

Valentino Rossi | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Pri Yamahi dolgoročno ne računajo več na Italijana

Že prejšnji teden je za Motorsport spregovoril Lin Jarvis, vodja ekipe pri Yamahi, in priznal, da Rossi pri njih nima več dolgoročne prihodnosti, kljub temu pa ne izključuje možnosti, da bi z legendarnim Italijanom podaljšali pogodbo.

"Zdaj je v drugem obdobju svoje kariere in – z vsem spoštovanjem – z njim ne vidimo več dolgoročnega sodelovanja v MotoGP. Še vedno lahko ostane leto ali dve. Videli bomo, kako dolgo bo še konkurenčen. To ne pomeni, da za nas ni pomemben. Njegova vloga bo zdaj drugačna, ampak upam, da bo še vedno naš ambasador in partner."

Oče Valentina Rossija: Ni slabe volje, ampak nekoliko zaskrbljen Valentino Rossi je bil nazadnje na stopničkah aprila na OP ZDA, ko je bil drugi. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi je bil nazadnje na stopničkah aprila na OP ZDA, ko je bil drugi. Foto: Gulliver/Getty Images

Med drugim se je veliko govorilo o tem, da sedemkratni svetovni prvak v razredu MotoGP nima več prave motivacije. Vse te govorice je odločno zavrnil Graziano Rossi, oče Valentina Rossija. Ta meni, da je njegov sin še vedno v zelo dobri formi. "Tega na vidim samo jaz, ampak to ponavljajo tudi vsi okoli njega. Ni slabe volje, ampak nekoliko zaskrbljen, saj je imel v zadnjem času kar nekaj težav. Vsekakor pa je motiviran, tako kot vedno."

V kakšni formi je zares Valentino Rossi, bo znano že ta konec tedna, ko se po nekajtedenskem premoru motociklisti vračajo na stezo na Češkem, natančneje v Brno.

Ne spreglejte