Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
13. 8. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

2

Natisni članek

London 2017 Pierre-Ambroise Bosse

Nedelja, 13. 8. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

Pierre-Ambroise Bosse

Zabavni Francoz je svetovni prvak in velik ljubitelj piva ter igralnic #video

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

2

Pierre_Ambroise Bosse | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski tekač Pierre-Ambroise Bosse je z zmago v teku na 800 metrov pripravil eno od lepših presenečenj na svetovnem prvenstvu v Londonu. Proslavil jo je s svojo največjo ljubeznijo – pivom.

Pierre-Ambroise Bosse je nekoliko presenetljivo slavil naslov svetovnega prvaka v teku na 800 metrov. Presenetljivo predvsem, ker letos pred prvenstvom ni blestel, sicer pa ima 25-letni Francoz za seboj že kar nekaj lepih dosežkov in odličen osebni rekord 1:42,53, kolikor je tekel pred tremi leti na mitingu diamantne lige v Monaku.

Vse je postavil na kocko

To je njegova prva medalja na velikem tekmovanju. | Foto: Reuters To je njegova prva medalja na velikem tekmovanju. Foto: Reuters Bosse je do zmage prišel z odličnim finišem, pospešil je 200 metrov pred ciljem in nihče ga ni več ujel.

Nad tem dejstvom je bil še sam presenečen in tudi v cilju ni takoj verjel, da je zmagovalec.

''Sem hazarder, rad zahajam v igralnice, tudi med prvenstvom. Tudi danes sem stavil vse, do zadnjega evra. Vse sem dal na rdečo in bila je rdeča. To je moj srečen dan,'' je na dan tekme svoj špint komentiral 25-letni Francoz, ki je znan tudi po tem, da je brez dlake na jeziku in večkrat postreže s kakšno zanimivo izjavo ali dejanjem: ''Ne morem verjeti. Običajno grem razočaran mimo vseh novinarjev in me sploh nihče ne opazi. Danes sem bruhal pred vsemi in bilo me je sram, a mi noben ne zameri. Sem svetovni prvak in vsi mi vse odpustijo.''


Oglejte si še enkrat njegov izjemen zaključek:

Na letošnjem prvenstvu med predstavitvijo pred polfinalnim nastopom je izvedel Boltovo pozo, ob tem pa z dodatno gesto pokazal, da mu je žal, da ta končuje kariero, ter se mu še priklonil.

Leta 2014 je na mitingu diamantne lige v Parizu, dan po tem, ko je Francija na nogometnem svetovnem prvenstvu v četrtfinalu izgubila proti Nemčiji, nastopil kar v nogometnem dresu francoske reprezentance in tekel odličnih 1:44,23.

Ali je padel tudi njegov pivski rekord, za zdaj ne vemo

Ko so ga vprašali, kako bo proslavil zmago, je dejal, da si ne želijo vedeti. Ob tem je še povedal, da rad pije pivo. Da je bila to ljubezen na prvi pogled. Najbolj zabavna izjava pa je bila, ko je dejal, da njegov največji cilj ni postati svetovni prvak v teku na 800 metrov, temveč išče nekaj večjega: "Vrček piva spijem v treh sekundah, ampak moj cilj je, da bi ga enkrat spil pod dvema sekundama. To je zelo pomembno."

What can we say...

"The first taste...I knew...I just fell in love. And fortunately she fell in love as well." Bosse Pierre-Ambroise's rather odd love story. #IAAFworlds

Posted by IAAF World Athletics Club on Friday, 11 August 2017
Ne spreglejte