Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
22.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 26. 6. 2012, 22.51

6 let, 7 mesecev

Večina Slovencev močno razočarala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi dan atletskega EP v Helsinkih sta pričakovanja upravičila le Marija Šestak v troskoku in Žan Rudolf v teku na 800 metrov. Večina preostalih je močno razočarala.

Prvi dan evropskega prvenstva smo videli že šest nastopov. Večina jih je bilo neuspešnih. Prijetno je presenetil mladi Žan Rudolf, ki se je prebil v polfinale teka na 800 metrov. V prvi kvalifikacijski skupini je s časom 1:46,98, kar je le dobri dve desetinki sekunde slabše od njegovega državnega rekorda, zasedel tretje mesto.

Preboj v finale je v troskoku uspel Mariji Šestak, ki je skočila 14,17 metra, kar je bilo tri centimetre za kvalifikacijsko normo, a je vseeno zasedla deceto mesto. Snežani Rodić, ki je pristala pri 13,95 metra, žal ni uspelo. Za finalom je zaostala za 13 centimetrov.

Močno je razočarala Martina Ratej v metu kopja, ki je bila pred prvenstvom celo tiha favoritinja za medaljo. Zmogla je skromnih 51,69 metra, kar je neverjetnih 16 metrov za njenim osebnim rekordom. Za finalom je zaostala slabih pet metrov (56,67).

Razočaral je tudi Matic Osovnikar, bronasti z evropskega prvenstva izpred šestih let, ki je bil v kvalifikacijah šprinta na 100 metrov s časom 10,60 v svoji skupini šele šesti.

Morda največji nesrečnež prvega dne na celotnem prvenstvu je Američan s slovenskim potnim listom Brent LaRue, ki je najprej brez težav zmagal v svoji kvalifikacijski skupini teka na 400 metrov z ovirami, a bil naknadno diskvalificiran, saj je med tekom prestopil črto. Novopečenemu slovenskemu reprezentantu se je potem podobna zgodba ponovila tudi v teku na 400 metrov brez ovir.

V popoldanskem delu tekmovanja je Matija Kranjc nastopil v metu kopja. V kvalifikacijah je njegovo kopje letelo 72,49 metra daleč, kar je bilo premalo za preboj v finale.

Rožle Prezelj je močno razočaral v kvalifikacijah skoka v višino. Višino 215 centimetrov je preskočil v prvem poizkusu, na 219 pa je letvico že dvakrat podrl. Slovenski rekorder, ki je pred kratkim preskočil 232 centimetrov, je močno razočaral in ostal brez finala.

Prvi dan EP v Helsinkih smo dobili tudi prvega evropskega prvaka. V edinem finalu uvodnega dne EP je v teku na 5000 metrov pričakovano zmagal Britanec Mo Farah, ki je ubranil naslov in v cilj pritekel v času 13:29,91.

Ne spreglejte