Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
11.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Tyson Gay

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 11.13

6 let, 7 mesecev

Neuspeh na ameriškem prvenstvu v Sacramentu

Tyson Gay ostal brez svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Tyson Gay | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji šprinterski svetovni prvak Tyson Gay ne bo nastopil na avgustovskem atletskem svetovnem prvenstvu v Londonu. Gayu se namreč na ameriškem prvenstvu v Sacramentu konec tedna, ki je bilo namenjeno tudi kvalifikacijam za SP, ni uspelo prebiti v reprezentanco ne na 100 ne na 200 metrov.

Američanu Tysonu Gayu se na 200 metrov s časom 21,37 iz polfinala ni uspelo prebiti do finala, že v petek pa je pogrnil tudi na 100-metrski razdalji.

Še vedno je v dobri formi, a mora stvari v glavi postaviti na svoje mesto

Štiriintridesetletnik, ki ima težave s formo vse od lanskega oktobra, ko je njegova hčerka Trinity Gay, tudi sama obetavna atletinja, v streljanju v Kentuckyju nesrečno umrla, je novinarjem po tekmi dejal, da še ne razmišlja o koncu kariere.

"Poskušal bom teči vsaj še na nekaj dirkah, vsaj upam," je dejal Gay: "Še vedno sem v dobri formi, zdravje mi služi, le v glavi moram stvari postaviti na svoje mesto."

Lani je atletski svet pretresla smrt Trinity Gay, ki je bila žrtev strelskega obračuna. | Foto: Reuters Lani je atletski svet pretresla smrt Trinity Gay, ki je bila žrtev strelskega obračuna. Foto: Reuters

"Mika me tudi trenerski poklic ... Bomo videli. V svoji karieri sem nabral ogromno izkušenj in rad bi jih prenesel na mlade," je še dejal Gay, ki ima še vedno drugi najhitrejši čas v teku na 100 metrov v zgodovini. Boljši je bil do zdaj le Usain Bolt s svetovnim rekordom 9,58.

A kljub temu so Gayevo kariero zaznamovali številni udarci. Le malo pred olimpijskimi igrami v Pekingu leta 2008 se je poškodoval. Čeprav je bil favorit za štiri kolajne, ni prejel nobene. Eno leto je moral počivati zaradi pozitivnega dopinškega testa (2014). Na OI v letih 2012 in 2016 je sicer pristal na stopničkah z ameriško štafeto 4 x 100 metrov, a je bila nato štafeta obakrat diskvalificirana.

Ne spreglejte