Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
6. 7. 2016,
16.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Maja Mihalinec Marina Tomič Sabina Veit Amsterdam 2016 evropsko prvenstvo

Sreda, 6. 7. 2016, 16.40

6 let, 7 mesecev

Slovenske šprinterke po predtekih

Tomičevi pomagala glasba, Mihalinčeva hitra kot še nikoli

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Na evropskem prvenstvu v atletiki so svoje nastope odlično začele tudi šprinterke. Marina Tomič se je uvrstila v polfinale teka na 100 metrov z ovirami, Maja Mihalinec in Sabina Veit pa v popoldanski polfinale teka na 200 metrov.

V predteku ji je druga proga prinesla uspeh, na isti progi bo nastopila tudi v polfinalu. | Foto: Peter Kastelic V predteku ji je druga proga prinesla uspeh, na isti progi bo nastopila tudi v polfinalu. Foto: Peter Kastelic

Marina Tomič se je odlično počutila že na ogrevanju, ko je še pričakovala, da se bo morala boriti tudi z vetrom v prsi, a tega v kvalifikacijskem teku ni bilo. V svoji skupini je zasedla tretje mesto in se z rezultatom 13,18 v polfinale prebila po času.

"Mislim, da mi je danes res uspelo. Pomagala mi je tudi glasna glasba na štadionu. Bila sem sproščena in uspelo mi je sestaviti tek, s katerim sem lahko zadovoljna. V trenutku, ko je tekmica na sosednji progi udarila v oviro, mi je nekoliko popustila koncentracija, a se mi je uspelo zbrati in odteči brez večje napake," je dejala izkušena ovirašica. Do norme za olimpijske igre ji manjka še 18 stotink, ki jih bo poskušala nadoknaditi v četrtkovem polfinalu: "Olimpijske igre se lepo slišijo, a na to se ne smem ozirati. Takoj, ko bom spet začela loviti rezultat, ga ne bo. Lovim ga že vso sezoni in ga ni. To ni pravi način. Moram ohraniti sproščenost, popraviti kakšen detajl, narediti vse prav in potem pogledati na uro. "

V polfinalu pod 23 sekundami?

V teku na 200 metrov sta se obe slovenski šprinterki uvrstili v popoldanski polfinale. Bolj suverena je bila Maja Mihalinec, ki je zmagala v svoji skupini, s časom 23,01 pa popravila osebni rekord, čeprav je bila v zadnjih dneh nekoliko prehlajena.

Maja Mihalinec je že v predteku postavila osebni rekord, bo šlo v polfinalu še hitreje? | Foto: Peter Kastelic Maja Mihalinec je že v predteku postavila osebni rekord, bo šlo v polfinalu še hitreje? Foto: Peter Kastelic

"Vesela sem bila, da sem z lahkoto prišla v polfinale. S trenerjem sva se dogovorila, da prvih 70 metrov pretečem na polno, potem pa bomo videli, v kakšnem položaju bom. Bila sem v ospredju, tako da sem lahko na koncu zelo sproščeno pritekla v cilj. Upam, da sem ohranila dovolj moči za polfinale, kjer se nam bodo priključila še dekleta, ki jim ni bilo treba teči v predteku. Zaradi tega bodo kar malo v prednosti. Verjamem pa, da lahko tečem pod 23 sekundami," je dejala 26-letna Velenjčanka.

Manj zadovoljna je bila z nastopom Sabina Veit, ki je bila v svoji skupini četrta s časom 23,47, kar pa je zadoščalo za napredovanje po času.

Ne spreglejte