Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2013,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 3. 2013, 12.27

8 let

Tomičeva izpadla z zadnjim izidom kvalifikacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marina Tomič je prvi tekmovalni dan 32. atletskega evropskega dvoranskega prvenstva, ki bo v švedskem Göteborgu potekalo do 3. marca, v teku na 60 m ovire izpadla v prvem krogu kvalifikacij.

Tekla je 8,34 sekunde in dosegla skupno 23., zadnji čas uvrščenih tekmovalk. Tomičeva je bila povsem blizu vodilnih vse do zadnje ovire, ki jo je zadela in se nato skoraj zaustavila ter nazadovala na zadnje mesto. Za polfinalni nastop je bilo potrebno teči 8,20 sekunde; Tomičeva je letos tekla najhitreje 8,24, njen osebni rekord pa je 8,13.

"Mogoče sem bila na koncu preveč neučakana in sem prehitro hotela nadoknaditi nekaj zaostanka. Tako sem s celim stopalom zadela plastično oviro, ki se za razliko od lesenih ne podre, ampak 'vrne udarec' in imaš občutek, kot da zadeneš v steno. Zadovoljna nisem, nisem pa niti razočarana," je dejala Tomičeva. Devetindvajsetletnica, ki je najizkušenejša v slovenski ekipi na tem EP, je bila polfinalistka na prejšnjem dvoranskem EP leta 2011 v Parizu (14.) in 25. na lanskih olimpijskih igrah v Londonu.

V njeni skupini so zaradi prehitrega starta najprej diskvalificirali Francozinjo Alico Decaux. "Počutila sem se dobro in ostala mirna tudi na ponovnem startu. Imel sem občutek, da sem imela slab začetek teka, vendar pa sem vse ostalo, razen zaključka, opravila dobro. Trener Matej Juhart je dobro napovedal, da bom danes v formi, saj sem imela do zadnje ovire dober nastop brez napak. Vesela sem, da sem se po težavah z zdravjem v tej zimi 'sestavila' in opravila skoraj do konca dober tek. To je zame spodbuda po težki zimski sezoni, zato mi bo poleti veliko lažje tekmovati," je dejala Tomičeva. Bila je na repu že po letošnjih izidih med vsemi prijavljenimi.

V polfinale so neposredno vodila prva štiri mesta iz vsake izmed štirih skupin ter še štirje najhitrejši izidi iz vseh skupin. V skupini je bila prva Turkinja Nevin Yanit (8,01), dvakratna zaporedna evropska prvakinja na 100 m ovire (2010, 2012), ki je bila najhitrejša tudi med vsemi v kvalifikacijah. V skupini sta za njo sledili Irka Derval O'Rourke (8,05), nekdanja svetovna dvoranska prvakinja, in Belgijka Eline Berings (8,08), nekdanja evropska dvoranska prvakinja.

Ne spreglejte