Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
11. 11. 2016,
12.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Alive Step Up Kristalna palača tek

Petek, 11. 11. 2016, 12.23

6 let, 6 mesecev

3. Alive Step Up

Tekači se bodo spet podili po stopnišču najvišje stolpnice v državi

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Alive Step Up | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Skoraj vsaka svetovna prestolnica ima tek na eno od svojih najvišjih stavb, izjema pa ni niti Ljubljana, kjer bo 19. novembra potekal že tretji Alive Step Up, tek na Kristalni palačo v BTC Cityju. Organizatorji pričakujejo več kot 500 tekačev.

Tekače čaka 479 stopnic oziroma 21 nadstropij, kar znese več kot 90 metrov višinske razlike. Tisti, ki jim bo en vzpon na vrh premalo, se lahko odločijo za kategorijo, v kateri je treba na vrh trikrat, kar pomeni 1.437 stopnic. Ta disciplina bo štela tudi za svetovni pokal.

Dobrodelna nota

Gre za športno prireditev, ki poleg zabave, primerne kondicijske priprave in ozaveščanja o uporabi stopnic namesto dvigal poteka tudi v duhu dobrodelnosti. Letošnja akcija zbiranja prostovoljnih prispevkov bo polepšala dneve mladim bolnikom Pediatrične klinike v Ljubljani, ki bodo s prispevki bogatejši za nove igrače.

Boštjan Gams (v sredini) ter Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics | Foto: Peter Kastelic Boštjan Gams (v sredini) ter Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics Foto: Peter Kastelic

Že to soboto bo v Pediatrični kliniki ogrevanje, saj bodo tekmovalci in zdravniki tekli po 200 in še nekaj stopnicah. "Pred tremi leti smo na Pediatrični kliniki začeli spodbujati hojo po stopnicah, preprosto zato, da razbremenimo dvigala za bolnike in zdravstveno osebje. Spodbujanje hoje po stopnicah pomeni spodbujanje zdravega načina življenja, druženja, ko se srečujemo na stopnicah," je na tiskovni konferenci dejala poslovna direktorica klinike Biserka Marolt Meden.

Letošnje novosti

"Preselili se bomo pred ploščad ob Kristalni palači, s čimer bomo še bolj občutili njeno veličino. Prvič nas bo zabavala glasbena skupina, med kategorijami pa smo to leto dodali otroški tek," je dejal predsednik Športnega društva Step Up in organizator dogodka Boštjan Gams.

Kot vsako leto ima tudi letošnji dogodek svoje ambasadorje, med katerimi sta Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics. Tek na Kristalno palačo je, kot pravita sama, drugačen izziv, ki sta se mu z veseljem priključila: "Vedno stremiva k drugačnim podvigom, zabavi in smehu. Midva že vidiva, kako bova plezala z glavo navzdol drug na drugem. Za naju bo to zabava, hkrati pa bova popestrila dogodek udeležencem."

Dogodek bo mogoče spremljati v neposrednem internetnem prenosu tudi na Sportalu.
Ne spreglejte