Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
20. 6. 2017,
14.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Sandra Perković Martina Ratej Tina Šutej Robert Renner Agata Zupin Luka Janežič Wayde Van Niekerk Velenje

Torek, 20. 6. 2017, 14.36

6 let, 6 mesecev

Pred atletskim mitingom v Velenju

Slovenski atletski praznik s svetovnim rekorderjem, a brez Janežiča

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Wayde van Niekerk WR | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes bo v Velenju potekal največji slovenski atletski miting, ki se ga bo udeležil tudi eden največjih atletskih zvezdnikov, Južnoafričan Wayde Van Niekerk.

Wayde Van Niekerk bo nastopil v zadnji disciplini večera, moškem teku na 100 metrov. Olimpijski prvak in tudi svetovni rekorder v teku na 400 metrov je edini atlet, ki je v svoji karieri prebil tri šprinterske magične meje. V teku na 100 metrov se je že spustil pod mejo 10 sekund (9,98), 200 metrov je pretekel pod mejo 20 sekund (19,84), 400 metrov pa pod mejo 44 sekund (43,03).

Janežiču prenatrpan urnik preprečil nastop

Luka Janežič v Velenju ne bo nastopil. | Foto: Vid Ponikvar Luka Janežič v Velenju ne bo nastopil. Foto: Vid Ponikvar Na štadionu Ob jezeru žal ne bomo videli teči trenutno najbolj vročega slovenskega atleta Luke Janežiča.

Slovenski rekorder ima za seboj tri močne mitinge, še v nedeljo pa je nastopil na mitingu diamantne lige v Stockholmu. Konec tedna ga čaka še nastop za reprezentanco v Tel Avivu, tako da se je nastopu v Velenju odpovedal, saj ne želi tvegati poškodbe.

Nastopila bo tudi dvakratna olimpijska prvakinja

Sandra Perković je v nedeljo v Stockholmu doživela enega redkih porazov. | Foto: Reuters Sandra Perković je v nedeljo v Stockholmu doživela enega redkih porazov. Foto: Reuters Od zvezdnikov gre zagotovo omeniti še daleč najboljšo metalko diska zadnjega obdobja Sandro Perković. Dvakratna olimpijska prvakinja bo nastopila ob 20. uri, normo za svetovno prvenstvo pa bo lovila slovenska rekorderka Veronika Domjan.

Letos je v odlični formi Martina Ratej. Slovenska rekorderka v metu kopja bo imela ob sebi močno tekmico, saj bo nastopila tudi Turkinja Eda Tugsuz, ki trenutno drži najboljši izid sezone na svetu.

Obračun dveh odličnih mladih Slovenk

V teku na 400 metrov bosta nastopili dve izjemno obetavni slovenski šprinterki Anita Horvat in Agata Zupin. Horvatova je letos nastopila na dvoranskem evropskem prvenstvu, Zupinova pa je presenetila z izpolnjeno normo za svetovno prvenstvo v teku na 200 metrov. Prva favoritinja je sicer Lydia Jele iz Bocvane.

Agata Zupin že ima normo za SP v teku na 200 metrov. Kako hitra bo na dvakrat daljši razdalji? | Foto: Peter Kastelic Agata Zupin že ima normo za SP v teku na 200 metrov. Kako hitra bo na dvakrat daljši razdalji? Foto: Peter Kastelic

Odlična zasedba bo tudi v moškem teku na 800 metrov, kjer bo poskušal Jan Petrač še izboljšati svoj osebni rekord. Ob njem bo tekel tudi Amel Tuka, bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva, ki je prav v Velenju naredil svoj rezultatski preskok pred dvema letoma.

V skoku ob palici bosta poskušala čim višje poleteti slovenska rekorderja Robert Renner in Tina Šutej.

Danes bomo dobili tudi odgovore, kako hitra je prenovljena atletska steza, ki je bila zgrajena leta 1993. Vrednost investicije je znašala 164.800 evrov, financirali pa sta jo velenjska občina in Fundacija za šport.

Ne spreglejte