Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2023,
20.50

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

AZS atlet leta atletika Kristjan Čeh Kristjan Čeh Tina Šutej

Petek, 24. 11. 2023, 20.50

5 mesecev

Atlet leta 2023

Slovenska atletika se je poklonila Čehu in Šutejevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
atlet leta Kristjan Čeh Tina Šutej | Atleta leta Tina Šutej in Kristjan Čeh | Foto www.alesfevzer.com

Atleta leta Tina Šutej in Kristjan Čeh

Foto: www.alesfevzer.com

Najboljša slovenska atleta leta v izboru Atletske zveze Slovenije (AZS) sta postala svetovni podprvak v metu diska Kristjan Čeh in Tina Šutej, srebrna na dvoranskem evropskem prvenstvu v skoku s palico in četrta na SP. Najboljši klub je ljubljanski Mass, trener pa Milan Kranjc, ki vadi Tino Šutej.

Kristjan Čeh | Foto: www.alesfevzer.com Kristjan Čeh Foto: www.alesfevzer.com Kristjan Čeh je zmagal tudi na evropskih igrah in bil drugi v končni razvrstitvi diamantne lige. Slednje je uspelo tudi Tini Šutej, ki je bila srebrna še na evropskih igrah.

"SP v Budimpešti, kjer sem bil dokaj zadovoljen s svojim nastopom, je bilo posebno, ker je bilo blizu domovine in sem imel lahko veliko navijačev. Ni mi uspelo zmagati, sem pa edini tekmovalec v zgodovini, ki je v finalu na SP dosegel dva meta prek 70 m. Vesel sem tudi, da tudi drugi Slovenci izboljšujejo svoje atletske dosežke in kmalu bomo lahko osvajali še več medalj, če bo šlo tako naprej," je dejal Čeh na prireditvi v kulturnem centru Primož Trubar v Šentjerneju.

Za priznanje najboljšega atleta je v anketi prejel 410 točk, med člani je bil drugi slovenski rekorder na 400 metrov ovire Matic Ian Guček (250 točk), tretji šprinter Rok Ferlan (140).

"V minuli sezoni sem najbolj ponosna, da sem izboljšala svoje državne rekorde in na medaljo iz dvoranskega EP. Upam, da bom ob koncu naslednje sezone rekord popravila na pet metrov," je napovedala Tina Šutej. Prejela je 393 točk in bila pred rekorderko na 3.000 metrov zapreke Marušo Mišmaš Zrimšek (270), tekačico na 400 metrov Anito Horvat (178). 

Tina Šutej | Foto: www.alesfevzer.com Tina Šutej Foto: www.alesfevzer.com

Feguš: Poplačane so vse obveznosti zveze

Primož Feguš | Foto: Peter Kastelic/AZS Primož Feguš Foto: Peter Kastelic/AZS Predsednik AZS Primož Feguš je v nagovoru izpostavil velike uspehe na mednarodnih tekmovanjih ter to, da zveza nima več finančnega primanjkljaja, ki ga je imela še lansko leto. "Zagotovili smo likvidnost, poplačane so vse obveznosti zveze. Zaradi boljšega finančnega stanja so se povečala sredstva za atlete, trenerje in sodnike," je navedel predsednik zveze.

Izpostavil je velik napredek v kakovosti atletske infrastrukture, saj so po državi obnovili osem atletskih stez, atletika pa je dobila tudi novo ravno dvorano v štajerski prestolnici. "Sprejeli smo tudi sklop pravil, ki urejajo procese in ukrepe, namenjene varovanju in zagotavljanju varnosti posameznikov, ki sodelujejo v atletiki," je še dodal Feguš.

Ne spreglejte