Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 5. 2008,
19.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 21. 5. 2008, 19.58

8 let

Skromna udeležba na VN v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na prvem letošnjem mitingu mednarodne lige Atletske zveze Slovenije za veliko nagrado Vzajemne, ki ga je v Novi Gorici zaznamovala skromna udeležba, ...

... sta najboljša izida tekmovanja dosegla Postojnčanka Nina Kovačič na 100 m (11,98) in domačin Andrej Batagelj v troskoku (15,88).

"Nekaj časa sem se spraševal, če bi sploh nastopil, saj ni bilo nobene konkurence. Na koncu sem se vendarle pojavil na tekmovališču in opravil trening tekmo. Moj naslednji nastop bo 4. junija v Kalamati v Grčiji," je povedal Andrej Batagelj, ki je bil skoraj meter pod normo B (16,80 m) za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu.

Škoda, da je bilo tako malo atletov

Na startni listi je bilo med člani le 63 atletov in atletinj, le nekaj več, kot sodnikov; v skoku s palico sta nastopila le tekmovalca in dve tekmovalki, v ženskem troskoku tri atletinje, izmed sedmih prijavljenih tekmovalk na 400 m pa sta bili na startu le dve. "Tudi za organizatorje je škoda, da je bilo tako malo atletov in atletinj na prvi VN sezone, saj smo se morali za organizacijo potruditi prav tako, kot če bi tu nastopili vsi najboljši in b tekmovanje štelo za državno prvenstvo. Plačati smo morali 40 sodnikov, nekateri so prišli tudi iz Postojne. Miting je stal deset tisoč evrov, polovico od tega je šlo v nagradni sklad, AZS pa je dodala še okrog dva tisoč evrov za Timing Ljubljana, uradnega časomerilca," je pojasnil Črtomir Špacapan, predsednik AK Gorica.

Naslednji miting bo v Slovenski Bistrici

Dodal je, da je Jure Rovan, slovenski rekorder v skoku s palico, odpovedal svoj nastop dan pred tekmo, ker se je odločil za nastop v avstrijskem Innsbrucku. Boris Mikuž, direktor AZS, je ocenil, da tudi termin ni ustrezen. "Poleg naših najboljših manjkajo tudi številni mladinci. Na Hrvaškem poteka mladinski mednarodni pokal Savaria, obenem pa je v Celju regijsko tekmovanje za srednje šole, zato v Novi Gorici ni bilo tekmovalcev iz Koroške in Štajerske," je navedel Boris Mikuž.

Naslednji miting za VN bo v nedeljo v Slovenski Bistrici, kjer sta svoj nastop najavila tudi najboljša slovenska metalca Primož Kozmus (kladivo) in Miran Vodovnik (krogla).

Ne spreglejte