Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
2. 8. 2017,
15.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

London 2017 Agata Zupin Anita Horvat Rok Puhar Luka Janežič Martina Ratej Tina Šutej Vladimir Kevo Maruša Černjul

Sreda, 2. 8. 2017, 15.20

6 let, 6 mesecev

Tiskovna konferenca pred odhodom na svetovno prvenstvo

Sedmerica atletov po vsaj en londonski finale, Janežič pod vprašajem

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Dva atleta in pet atletinj bo Slovenijo zastopalo na atletskem svetovnem prvenstvu, ki se bo v petek začelo v Londonu. Cilj reprezentance je en finalni nastop.

Slovenska reprezentanca, ki bo nastopila v Londonu. Na predstavitvi je manjkala Tina Šutej. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenska reprezentanca, ki bo nastopila v Londonu. Na predstavitvi je manjkala Tina Šutej. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Svetovno prvenstvo bo v Londonu od 4. do 13. avgusta.

Slovenska rekorderka v skoku ob palici Tina Šutej je s trenerjem že odpotovala v London, kjer bo od 4. do 13. avgusta svetovno prvenstvo v atletiki, preostala šesterica slovenskih atletov, ki se je danes predstavila v Ljubljani, pa se ji bo v britanski prestolnici pridružila v prihodnjih dneh.

Kevo: Zadovoljen bi bil z enim finalom

V London bodo od atletov potovali še Luka Janežič, Rok Puhar, Anita Horvat, Agata Zupin, Maruša Černjul in Martina Ratej. Prav Ratejeva je prvo ime ekipe in glavna kandidatka za preboj v finale.

"Ekipa ni številčna, je pa kakovostna in mlada. Smo v fazi kakovostne menjave generacije. Osebno bi bil zadovoljen z enim finalnim nastopom in kakšnim polfinalom," je na predstavitvi ekipe dejal Vladimir Kevo, vodja stroke pri Atletski zvezi Slovenije.

Slovenska reprezentanca:

Luka Janežič (400 m)
Rok Puhar (maraton)
Anita Horvat (400 m)
Agata Zupin (400 m ovire)
Maruša Černjul (višina)
Tina Šutej (palica)
Martina Ratej (kopje)

Finale in tam čim boljša uvrstitev

Martina Ratej računa na uvrstitev v finale. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Martina Ratej računa na uvrstitev v finale. Foto: Urban Urbanc/Sportida Daleč najbolj izkušena v reprezentanci je Martina Ratej. Slovenska rekorderka v metu kopja ima za seboj že številne nastope na velikih tekmovanjih, to pa bo zadnjo že peto zaporedno svetovno prvenstvo.

V Berlinu in Daeguju je bila finalistka, na zadnjih dveh prvenstvih v Moskvi in Pekingu pa je ostala brez finala.

"Cilj je, da se znova prebijem v finale. Konkurenca bo močna, temu primerna bo tudi kvalifikacijska norma. Prvi korak bo preboj v finale, tam pa si želim čim boljše uvrstitve," je dejala Ratejeva.

Janežič zbolel v najbolj neprimernem trenutku

Velika pričakovanja je imel od vrhunca sezone tudi Luka Janežič, sveži evropski prvak do 23 let, ki 21. julija na mitingu diamantne lige v Monaku postavil odličen državni rekord, ki znaša 44,84. Natrpan urnik je nekoliko načel njegov imunski sistem, saj je ob prihodu domov zbolel in še zdaj ni povsem pri močeh.

Luka Janežič, ki navdušuje v letošnji sezoni, ima pred vrhuncem zdravstvene težave. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Luka Janežič, ki navdušuje v letošnji sezoni, ima pred vrhuncem zdravstvene težave. Foto: Urban Urbanc/Sportida

 "Če bi me še včeraj vprašali, ali bom nastopil v Londonu, bi najverjetneje rekel ne. Nisem še povsem zdrav, a gre stanje na bolje. O ciljih težko spregovorim, bomo videli, kako se bom počutil v soboto. Če bom čutil, da nisem stoodstotno pripravljen, ne bom tvegal nastopa," je slabo novico sporočil šprinter iz Vodic.

O finalu razmišlja tudi Černjulova

Maruša Černjul si želi najboljšega izida letošnje sezone. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Maruša Černjul si želi najboljšega izida letošnje sezone. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Letos sem imela smolo v lovu na normo, vesela sem, da grem vseeno v London, kjer si želim nastopiti v finalu. Če to ne bi bil cilj, potem bi bil nastop na največji tekmi leta nesmiseln," pa je dejala Černjulova, ki se je podobno kot Šutejeva na prvenstvo uvrstila po sistemu kvot.

Prvič bosta na svetovnem prvenstvu nastopili mladi šprinterki Anita Horvat in Agata Zupin. Obe sta letos že navdušili, saj je Horvatova postavila absolutni državni rekord v teku na 400 metrov, Zupinova pa v teku na 400 metrov z ovirami, osvojila pa je tudi srebro na evropskem prvenstvu za starejše mladinke.

Med potniki je tudi naš mladi maratonec Rok Puhar, ki bo prav tako debitiral na velikih tekmovanjih. V Hamburgu je letos pretekel sploh svoj prvi maraton in s časom 2;18:22 postavil normo za SP.

"Posebnih pričakovanj nimam, saj gre za prvo veliko tekmo, a sem dobro pripravljen in se želim približati osebnemu rekordu," je dejal Puhar, ki ga nastop čaka v nedeljo.

Ne spreglejte