Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
6. 10. 2016,
17.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

kopje atletika Sara Kolak Andrej Hajnšek Martina Ratej

Četrtek, 6. 10. 2016, 17.07

6 let, 6 mesecev

Andrej Hajnšek po razhodu z Martino Ratej

"Saro sem pripeljal predvsem zaradi Martine, zdaj pa je zbežala"

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Andrej Hajnšek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Nobene zamere ni, Martini želim vse najboljše na nadaljnji atletski poti. Še vedno se lahko obrne name," je dan po novici, da se razhajata s slovensko rekorderko Martino Ratej, dejal njen dolgoletni trener Andrej Hajnšek.

Martina Ratej, slovenska rekorderka v metu kopja, ki ji v zadnjih dveh sezonah ni šlo vse po načrtih, se je pred novo sezono razšla s trenerjem Andrejem Hajnškom, s katerim sta sodelovala od samega začetka.

Za Hajnškom je daleč najboljša sezona v njegovi trenerski karieri, saj je njegova varovanka osvojila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu, na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru pa je stopila na najvišjo stopničko. A to žal ni bila Ratejeva, temveč mlada Hrvatica Sara Kolak.

Sprememba je lahko dobrodošla, zamer ni

"Z Martino sva sodelovala 20 let, zdaj se je odločila, da gre k drugemu trenerju. Pravzaprav sem jo sam stisnil v kot in jo postavil pred odločitev. Njena odločitev me ni šokirala, daleč od tega. Prav tako ni nobene zamere, Martini želim vse najboljše. Skupaj sva preživela veliko lepih trenutkov. Ostali bodo lepi spomini. Nisem tip človeka, ki bi gojil zamere. V sredo sem se udeležil njene novinarske konference in ji prinesel tri nova kopja," je uvodoma povedal štiridesetletni Celjan, ki je tudi sam v mladosti metal kopje.

V svoji ekipi ima šest mladih, zelo perspektivnih metalcev, ki veliko obetajo. | Foto: Vid Ponikvar V svoji ekipi ima šest mladih, zelo perspektivnih metalcev, ki veliko obetajo. Foto: Vid Ponikvar

Čeprav je Ratejeva predstavljala jedro njegove ekipe, pa njen odhod ne bo spremenil načina njegovega dela. "V svoji ekipi imam trenutno šest izjemno perspektivnih metalcev. Vsi so mladi in obetajo veliko. Zadnji se nam je pridružil Blaž Marn, ki je že nastopil v finalu na mlajše članskem evropskem prvenstvu. Dela mi zagotovo ne bo zmanjkalo," je še dejal Hajnšek. V ekipi ima tudi olimpijsko prvakinjo, Hrvatico Saro Kolak: "Saro sem pripeljal predvsem zaradi Martine, ker je ves čas trenirala sama, zdaj pa je zbežala. Očitno se je zaradi Sare tudi psihično obremenjevala, saj je bila na treningih stalno boljša od nje, na tekmi pa je ni nikdar premagala."

Verjame, da lahko osvoji medaljo, a se boji, da …

Hajnšek je še vedno prepričan, da je Martina iz pravega testa in da tudi pod vodstvom Lovrenca Umka lahko poseže po najvišjih mestih. "Prepričan sem, da Martina po nekaj tednih treninga lahko kopje vrže 65 metrov. Letos ni želela početi nekaterih stvari, ki jih je zdaj napovedala za naslednjo sezono. Tako na primer ni želela tekmovati pozimi, zdaj pa je napovedala prav to," je bilo nekoliko nejevoljen Hajnšek, ki ne ve, zakaj se je nekaterim stvarem pod njegovim vodstvom izogibala.

Martina Ratej in Sara Kolak ne bosta več trenirali skupaj. | Foto: Peter Kastelic Martina Ratej in Sara Kolak ne bosta več trenirali skupaj. Foto: Peter Kastelic

"Verjamem tudi, da lahko naslednje leto odlično nastopa na mitingih diamantne lige. V teh tekmah uživa in se toliko ne obremenjuje. Bojim pa se, da bo imela težave na svetovnem prvenstvu v Londonu, kjer bo videla mene in Saro," je za konec povedal eden najuspešnejših slovenskih atletskih trenerjev.

Ne spreglejte