Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
1. 2. 2013,
21.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žan Rudolf

Petek, 1. 2. 2013, 21.32

8 let

Rudolf: Prerivanja in več krogov mi ne ustrezajo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mladi slovenski atlet Žan Rudolf je v enem tednu kar dvakrat izboljšal dvoranski državni rekord v teku na 800 metrov. Z rezultatom 1:46,96 drži celo najboljši izid sezone na svetu.

Žan Rudolf, ki je lani v Velenju izboljšal državni rekord na prostem, blesti tudi v svoji premierni dvoranski sezoni. Evropski mladinski podprvak je že v prvem nastopu na Dunaju izboljšal članski rekord (1:47,44), dva dni kasneje pa ga je v Linzu še izboljšal. Če se ne bi v zadnjem krogu zapletel s konkurentom bi bil lahko še hitrejši. ''Imel sem srečo, saj sem se komaj ujel, pri tem pa zagotovo izgubil kakšne 2 do tri desetinke sekunde. Tekme v dvorani me niso navdušile. Psihično je težje, ker je treba preteči več krogov, več pa je tudi prerivanja, kar mi ni všeč," pravi 19-letni Ljubljančan, ki je tudi taktiko teka prilagodil teku v dvorani: "Tudi prehitevati je težje. Letos sem spremenil taktiko, tako da sedaj ne tečem več v ozadju, temveč se postavim takoj za narekovalca tempa ali pa na tretje mesto." Sprememba taktike se mu očitno obrestuje, saj na omenjenih tekmah ni dosegel le odličnih časov, temveč je v močni konkurenci tudi zmagal.

Prvič zdrav in brez poškodb

Letošnje priprave gredo kot po maslu, da rezultati ne bodo izostali je čutil tudi na zadnjih pripravah na Portugalskem. "Tam mi je zelo dobro kazalo. Po nekaj hitrih treningih sem vedel, da bodo prišli tudi rezultati, nisem pa pričakoval, da se lahko spustim pod 1:47. Predvsem, ker sem v dvorani nastopil prvič. Po mnogih letih sem pripravljalni del preživel zdrav in brez poškodb. Upam, da bo tako tudi v prihodnje. V tej smeri sem naredil korak naprej, tudi s pomočjo fizioterapevta Gregorja Grada," pravi Rudolf, ki ga 21. februarja čaka še nastop na mitingu v Stockholmu, kjer bo opravil generalko pred evropskim prvenstvom, ki bo prav tako potekalo na Švedskem, le da bo atlete gostil Göteborg: "Na evropskem prvenstvo po tihem upam na finale. Če bodo teki taktični, mi lahko uspe. Poleti pa me čaka evropsko prvenstvo do 23 let, rad pa bi izpolnil tudi normo za svetovno prvenstvo v Moskvi."

Ne spreglejte