Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
31. 5. 2011,
7.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Martina Ratej

Torek, 31. 5. 2011, 7.28

8 let

Ratejeva bo letos metala še zelo daleč

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Martina Ratej je navdušila na nedeljskem mitingu v Slovenski Bistrici in v metu kopja dosegla najboljši izid sezone na svetu. Danes bo spet nastopila, tokrat v Ostravi.

Po petem mestu na četrtkovem mitingu diamantne lige v Rimu (60,84) ob prvem nastopu v letošnji sezoni je najboljša slovenska atletinja minulega leta že v nedeljo navdušila v Slovenski Bistrici in z metom, dolgim 65,89 metra, postavila najboljši izid sezone na svetu. ''Bolj kot z metom, ki ga je dosegla v nedeljo, sem presenečen nad tem, kako slabo je metala v Rimu. Tam sem pričakoval boljši rezultat, saj je pripravljena res dobro. A bila je prva velika tekma sezone, imela je težave z zaletom. V Rimu me ni bilo zraven, saj sem se v zadnjem trenutku odločil, da je bolje, če ne potujem z njo. Zdaj sem bil poleg in sem ji lahko svetoval, zato je verjetno tudi metala veliko bolje,'' pravi trener slovenske rekorderke Andrej Hajnšek. Že danes jo čaka nov nastop. Tekmovala bo na mitingu IAAF Challenge v Ostravi. ''Upam, da bo vrgla podobno, kot je v Slovenski Bistrici. Tudi, če bo kak meter manj, ne bo slabo. Dobro je pripravljena, bo pa zdaj spet brez mene, zato bo zanimivo videti, kako se bo znašla,'' o Martini Ratej pravi njen trener.

Pripravljena je zelo dobra

Na Češkem bo branila zmago, saj je bila lani tam najboljša. ''Konkurenca bo velika, denarni sklad za met kopja, ki je glavna disciplina tega mitinga, je velik. Motiva torej ne manjka. Upam na dober rezultat,'' o svoji varovanki pravi Hajnšek. Po nastopu v Ostravi jo čaka nov miting diamantne lige v Eugenu v ZDA, kamor bo potovala s trenerjem, nato dva nastopa v Celju, evropski pokal v Izmirju in še miting v Velenju. ''Tekem bo kar nekaj, pričakujem še boljše rezultate, kot jih je dosegla na prvih tekmah. Ne bom pa napovedoval, koliko lahko vrže. Veliko ji je vzela poškodba, ki jo je pestila pred časom. Zdaj je sicer vse v najlepšem redu. Da je tako, je poskrbel Khalid Nassif, ki si zasluži vse čestitke. Se pa lahko hitro spremeni. A če ne bo poškodb in kakšnih drugih težav, lahko Martina letos meče še zelo, zelo daleč,'' je optimističen Hajnšek.

Sezona je še dolga

Državni rekord 67,16, ki ga je lani dosegla v Dohi, je torej v nevarnosti. Kaj bi to pomenilo za svetovno prvenstvo v Daeguju, je jasno. Boj za medalje. A tako daleč v taboru Ratejeve še ne gledajo. ''Počasi. Sezona je še dolga. Lahko se zgodi še marsikaj. Lahko rečem le to, da je fizično izjemno pripravljena. Dobro vem, kako daleč je metala pred poškodbo. Takrat je bila res vrhunsko pripravljena. Zdaj bomo pripravljenost stopnjevali vse do svetovnega prvenstva, ki bo vrhunec sezone. Sem optimist, a ne bom ničesar napovedoval. Veliko pa bo odvisnega tudi od psihične pripravljenosti. Na psihološki pripravi delava veliko in upam, da bo rezultat viden že na naslednjih tekmah,'' je za konec še povedal trener, ki je bil lani izbran za najboljšega v Sloveniji.

Kako dobro je pripravljena, bo lahko njegova glavna varovanka pokazala že danes. Met kopja za ženske bo na sporedu ob 16.20.

Ne spreglejte