Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
6. 7. 2016,
17.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Veronika Domjan evropsko prvenstvo Amsterdam 2016

Sreda, 6. 7. 2016, 17.32

6 let, 6 mesecev

Veronika Domjan po kvalifikacijah

Ko je dobila mravljince, je vedela, da bo disk letel daleč. Šel je do rekorda.

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Izjemno lepo presenečenje prvega dne evropskega prvenstva je pripravila slovenska rekorderka v metu diska Veronika Domjan. Rekord si je lastila že pred nastopom, mejo pa je prvič premaknila prek 60 metrov.

Veronika Domjan je na evropskem prvenstvu postavila nov državni rekord. | Foto: Peter Kastelic Veronika Domjan je na evropskem prvenstvu postavila nov državni rekord. Foto: Peter Kastelic

Veronika Domjan je navdušila v kvalifikacijah meta diska in se prebila v finale. Kvalifikacijska norma je znašala 58 metrov, tekmovalka iz Zavrča pa je prvič presegla magično mejo 60 metrov in z rezultatom 60,11 postavila nov državni rekord.

Kazalo je slabo, zadnji met pa …

Po prvih dveh poskusih sicer ni kazalo dobro, pravzaprav je kazalo zelo slabo. Prvi met ni presegel niti 50 metrov, v drugi seriji pa je imela neveljaven poskus. Ostal ji je še zadnji met, ki pa je bil na srečo vrhunski.

Od olimpijskih iger jo loči le še slab meter. | Foto: Peter Kastelic Od olimpijskih iger jo loči le še slab meter. Foto: Peter Kastelic

"Ne vem, kaj sem delala v prvih dveh serijah, preprosto nisem imela prave energije in se nisem dobro počutila. Potem sem si rekla, da če vso sezono mečem okrog 58 metrov, zakaj ne bi v zadnjem poskusu presegla same sebe. Na tekmah imam nek poseben občutek, dobim mravljince in takrat vem, da bo tekma dobra. Ta občutek sem dobila šele po drugem metu. Uspela sta mi odličen met in uvrstitev v finale. Do olimpijske norme mi zdaj manjka 89 centimetrov. To je zelo blizu in hkrati zelo daleč," je po kvalifikacijah dejala 19-letna atletinja, ki je morala po rekordnem dosežku tudi na dopinško kontrolo.

V finalu bo najmlajša

Kvalifikacije so potekale v mestu, na Trgu muzejev, kar je ena od novosti, ki so jo uvedli organizatorji v Amsterdamu. Tako želijo atletiko približati širši množici. "Bilo je precej drugače. Bilo je veliko gledalcev, ki so nas lahko spremljali iz neposredne bližine. Tudi krog za izmet je bil zelo dober in upam, da bo tako tudi v petek v finalu, kjer bom najmlajša tekmovalka," je dodala Domjanova.

Ne spreglejte