Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
28. 2. 2017,
18.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Beograd 2017 Anita Horvat Luka Janežič Tina Šutej Maruša Černjul

Torek, 28. 2. 2017, 18.34

6 let, 7 mesecev

Iz slovenskega tabora pred dvoranskim EP

Janežič v družbi štirih simpatičnih deklet po piko na i

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Janežič, Rudolf, Horvat, Dobnikar, Predanič | Foto STA

Foto: STA

Le še nekaj dni nas loči od vrhunca letošnje zimske atletske sezone. Od petka do nedelje bo namreč v Beogradu evropsko člansko prvenstvo, v srbski prestolnici pa je že tudi peterica slovenskih atletov.

Slovenskemu rekorderju v teku na 400 metrov Luki Janežiču, ki bo glavni slovenski adut na prvenstvu, bodo družbo delale štiri atletinje: Tina Šutej bo nastopila v skoku s palico, Petra Koren v troskoku, Maruša Černjul v skoku v višino, Anita Horvat pa v teku na 400 metrov. Če bi kdo od prijavljenih tujih tekmovalcev v skoku ob palici odpovedal svoj nastop, bi lahko nastopil tudi slovenski rekorder Robert Renner, ki je prav tako v Beogradu, saj je pred dnevi skupaj z nekaterimi drugimi atleti uspešno nastopil na dvoranskem balkanskem prvenstvu.

Slovenska reprezentanca za dvoransko EP:
Luka Janežič (400 m)
Tina Šutej (palica)
Petra Koren (troskok)
Maruša Černjul (višina)
Anita Horvat ( 400 m)

Janežič samozavestno v boj za najvišja mesta

Luka Janežič bi lahko posegel tudi po medalji. | Foto: STA , Luka Janežič bi lahko posegel tudi po medalji. Foto: STA , "V tej sezoni imam stabilno formo, sem samozavesten, ker sem veliko tekmoval, dosegel dobre izide in uvrstitve. Sem tudi zmagal, kar je zelo dobro za samozavest. Sezona je zelo dobra, manjka še pika na i, državni rekord, ki ga lahko dosežem v Beogradu," je pred odhodom na vlak povedal Janežič, ki je pred desetimi dnevi na močnem dvoranskem atletskem mitingu v Birminghamu osvojil tretje mesto. Njegov izid 46,38 je bil le za šest stotink slabši od njegovega državnega rekorda (46,32), ki ga je odtekel lani v Linzu.

Na štartu bo stal s petim najboljšim izidom sezone v Evropi, kar nedvomno pomeni, da bo med favoriti tudi za medaljo: "Cilj je finale, kjer pa je vse mogoče. Lahko si prvi ali zadnji. Dobro sem pripravljen in upam, da bom to dokazal."

Z nekaj sreče tudi medalja?

"Glede na potek sezone bi realno pričakovali dober nastop Tine Šutej in njeno uvrstitev med osem najboljših. Za druge bi bila uvrstitev v drugi krog tekmovanja lep dosežek. Naš najboljši atlet v tem trenutku Luka Janežič je po letošnjih rezultatih kandidat za finalne, kjer pa je vse mogoče," je podobnega mnenja tudi predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije Vladimir Kevo: "Z malo športne sreče bi se slovenska atletika lahko znova veselila kolajne z velikih tekmovanj."

Urnik slovenskih nastopov:
Petek:

9.45 – 400 m (ž), predteki (Anita Horvat)
10.20 – 400 m (m), predteki (Luka Janežič)
12.00 – troskok (ž), kvalifikacije (Petra Koren)
17.30 – višina (ž), kvalifikacije (Maruša Černjul)
17.45 – 400 m (ž), polfinale (Anita Horvat) ?
18.05 – 400 m (m), polfinale (Luka Janežič) ?

Sobota:
16.30 - višina (ž), finale (Maruša Černjul) ?
18.05 – palica (ž), finale (Tina Šutej)
19.58 – 400 m (ž), finale (Anita Horvat) ?
20.33 - 400 m (m), finale (Luka Janežič) ?

? - morebitni nastop

Balkanski prvakinji že preizkusili teren

Anita Horvat bo nastopila na svojem prvem večjem članskem tekmovanju. | Foto: STA , Anita Horvat bo nastopila na svojem prvem večjem članskem tekmovanju. Foto: STA , Šutejeva in Črnjulova sta prizorišče že preizkusili v soboto, ko sta odlično nastopili na balkanskem prvenstvu in se veselili zmag.

"Počutje pred nastopom je zelo dobro, vesela sem doseženega rezultata na balkanskem prvenstvu. Prav gotovo je dodatna prednost pred prvenstvom ta, da sem imela že priložnost preizkusiti tekmovalno podlago. Nekatere izmed najboljših skakalk s palico ne bodo nastopile, smo si pa s tekmicami rezultatsko zelo blizu. Tako menim, da nas je v krogu za visoke uvrstitve kar veliko," je dejala slovenska rekorderka v skoku ob palici.

Tudi Černjulova, ki je večino dvoranskih sezon v preteklosti pretekmovala čez lužo, je s pripravljenostjo pred prvenstvom zadovoljna: "Menim, da je pripravljenost vsak dan boljša. Na prvenstvu bi rada skočila izid sezone in se uvrstila v finale. Priprave zaradi nekaterih zdravstvenih težav niso šle po vseh načrtih, vendar sem kljub temu v dobri formi."

Najmanj izkušenj v reprezentanci imata Horvatova in Korenova, kar pa še ne pomeni, da bosta vrgli puško v koruzo. "To je moja prva velika članska tekma. Upam na polfinale in na osebni rekord," je odločena Horvatova, Korenova pa pravi: "Nastopa se veselim, saj sem v priprave vložila veliko truda. Z veseljem pričakujem tudi nastop v močni konkurenci, kjer bom lahko pridobila veliko novih izkušenj, ki mi bodo prav prišle v prihodnje."

Prvenstvo se začne v petek, že prvi dan pa bo nastopila četverica slovenskih atletov. V skoku ob palici ni kvalifikacij, tako da bo Šutejeva v soboto skakala neposredno v finalu.

Ne spreglejte