Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 2. 2017,
20.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

atletika Luka Janežič

Petek, 10. 2. 2017, 20.53

6 let, 7 mesecev

Atletski miting v Linzu

Janežič le tri stotinke za slovenskim rekordom, slovenski mladinski rekord izboljšala Zupinova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Luka Janežič Rio polfinale | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Luka Janežič je na dvoranskem atletskem mitingu v Linzu zmagal v teku na 400 metrov in s časom 46,35 sekunde dosegel sedeti izid sezone na svetu in le tri stotinke zaostal za svojim državnim rekordom (46,32). Za tega pa je poskrbela Agata Zupin.

Luka Janežič je z zmago znova potrdil normo za evropsko prvenstvo v dvorani, ki bo med 3. in 5. marcem v Beogradu. Za skoraj pol sekunde je ugnal drugouvrščenega Hrvata Matea Ružića (46,74). Šesti čas je dosegel Mitja Lindič (49,47), sedmi pa je bil Jan Jamnik (49,76).

"Vedel sem, da bo danes dobra tekma, tudi zato, ker je Hrvat Ružić načrtoval normo za dvoransko EP. Začetek je bil zato zelo hiter. Dosegel sem zelo dober izid, drugega vseh časov. Škoda, ker nisem obenem izboljšal tudi državnega rekorda. Toda tek je bil moj najboljši doslej, tudi tehnično. Zdaj se bom v miru pripravil na naslednjo tekmo, ki me čaka 18. februarja v Birminghamu. Kmalu nato bo še EP, kjer zato tudi ne bo veliko časa za kakšne posebne priprave. Beograd bo nova tekma, imeli bomo kvalifikacije, torej več tekov. Sem pa zelo vesel, da sem uspešen tudi v mednarodnem merilu, teke imam v zadnjih sezonah zelo konstantne, zastavljene cilje izpolnjujem in na vsakem teku dosežem vrhunske izide," je dejal Janežič.

Prvega februarja je v nemškem Düsseldorfu Luka Janežič dosegel skupno tretji čas, s 46,47 sekunde je tekel svoj izid sezone in se je zelo približal slovenskemu rekordu (46,32), 6. februarja je v francoskem Val de Reuilu zmagal s 46,95 sekunde, že 21. januarja na Dunaju pa s 46,79 sekunde v svojem prvem nastopu v letu prepričljivo potrdil mednarodno normo (47,35) za nastop na dvoranskem EP v Beogradu.

Agata Zupin | Foto: Vid Ponikvar Agata Zupin Foto: Vid Ponikvar

Novi rekord

Agata Zupin je na 200 metrov s 24,11 in novim mladinskim slovenskim rekordom zmagala ter ugnala Čehinjo Marcelo Pirkovo (24,22). Neja Filipič je bila peta v skoku v daljino (6,27 m), zmagala je Francozinja Heather Arneton (6,41 m). Joni Tomič Prezelj je bila šesta v finalu na 60 metrov z ovirami (8,37) ter za 13 stotink zaostala za normo za dvoransko EP (8,24). Tina Šutej nastopa še v skoku s palico, Ahac Moretti pa v finalu na 60 metrov.

"Zelo sem zadovoljna z doseženim izidom in novim mladinskim rekordom. Že prejšnje tekme so pokazale, da lahko odtečem dober čas. Na žalost je odpadla naslednja tekma na Dunaju, kjer bi morala teči na 400 m, kjer sem si tudi želela izboljšati svoj osebni rekord. Nastopila bom še na članskem državnem prvenstvu naslednjo soboto v Celju," je sporočila obetavna Zupinova.

Neja Filipič je bila peta v skoku v daljino (6,27 m), zmagala je Francozinja Heather Arneton (6,41 m). Joni Tomič Prezelj je bila šesta v finalu na 60 metrov z ovirami (8,37) ter za 13 stotink zaostala za normo za dvoransko EP (8,24), Ahac Moretti pa je bil sedmi v finalu na 60 metrov (6,91).
Ne spreglejte