Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
16. 7. 2016,
16.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Gianmarco Tamberi diamantna liga Rio 2016

Sobota, 16. 7. 2016, 16.31

6 let, 6 mesecev

Jok in stok upravičena, evropski prvak se poslavlja od Ria

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Italijanski skakalec v višino Gianmarco Tamberi nima sreče. Pretekli teden je postal evropski prvak, včeraj je zmagal na mitingu diamantne lige v Monaku in postavil nov italijanski rekord, danes pa sporočil, da se poslavlja od nastopa v Riu.

Italijanski rekorder zaradi poškodbe gležnja ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. | Foto: Reuters Italijanski rekorder zaradi poškodbe gležnja ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Foto: Reuters

Gianmarco Tamberi je v letošnji sezoni navduševal s svojimi skoki. Že dvoransko sezono je kronal z naslovom svetovnega prvaka v Portlandu, pretekli teden je suvereno osvojil naslov evropskega prvaka. Ko je včeraj na mitingu diamantne lige preskočil letvico na 239 centimetrih in si v močni konkurenci, praktično ni manjkal nihče od najboljših skakalcev na svetu, zagotovil zmago, je zagotovo postal prvi favorit tudi za olimpijsko zlato.

Le nekaj minut pozneje so se sanje o Riu razblinile

Italijan se z novim državnim rekordom ni zadovoljil in je letvico nastavil na 241 centimetrov. Svoj drugi poskus na tej višini zagotovo zelo obžaluje, saj si je pri odrivu poškodoval gleženj, takoj po skoku pa je kričal in se držal za glavo – delno zaradi bolečine in delno najbrž zaradi razočaranja, ker se je zavedal, kaj pomeni poškodba mesec dni pred olimpijskimi igrami.

Svegliatemi da questo incubo... Ridatemi il mio sogno vi prego... Tutti questi anni solo per quella gara, tutti questi...

Posted by Gianmarco Tamberi on Saturday, 16 July 2016

"Addio Rio, addio mia Rio!"

Tamberija, ki je prepoznaven po svoji polovično obriti bradi, so s štadiona odnesli z nosili, zdravniški pregledi pa so pokazali, da gre za poškodovane ligamente. To pomeni, da je sanj o olimpijskih igrah konec, kar je Italijan potrdil tudi z zapisom na socialnem omrežju Facebook: "Zbudite me iz te nočne more. Vrnite mi sanje. Vsa ta leta le za to tekmo, vsa odrekanja samo za ta dan. Rad bi rekel, da se bom vrnil, rad bi se zadrl, da se bom vrnil še močnejši, a vse, kar mi trenutno preostane, je jok. Adijo Rio, adijo moj Rio."

Uspešen poskus na 239 cm in poškodba na 241 cm:

Ne spreglejte