Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
13.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

atletika Rio 2016

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 13.41

6 let, 7 mesecev

Felixova ostala brez sanj, 16-letna McLaughlinova nova zvezda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Allyson Felix

Ameriška atletinja Allyson Felix na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu ne bo teklana 200 in 400 metrov, saj je brez redkega olimpijskega dvojčka ostala, ko na ameriških kvalifikacijah ni pritekla med prve tri na 200 metrov.

Olimpijsko vozovnico si je na 400 metrov z ovirami z mladinskim svetovnim rekordom pritekla 16-letna Sydney McLaughlin.

Felixova, branilka olimpijskega naslova na 200 metrov, je tek na pol stadionskega kroga končala na četrtem mestu in s tem ostala brez sanj, da postane šele tretja v zgodovini, ki bi na OI zmagala v teku na 200 in 400 metrov. Zmagala je Tori Bowie s časom 22,25, druga je bila Deajah Steven z 22,30, tretja Jenna Prandini z 22,53, četrta pa Felixova z 22,54. Tridesetletnica je pred tem na kvalifikacijah slavila na 400 metrov in si pritekla olimpijsko vozovnico.

Sydney McLaughlin je na 400 metrov z ovirami postala najmlajša članica ameriške ekipe za Rio. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sydney McLaughlin je na 400 metrov z ovirami postala najmlajša članica ameriške ekipe za Rio. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ko je Felixova razmišljala o vzrokih za poraz, se je veselila srednješolka, 16-letna Sydney McLaughlin, ki je na 400 metrov z ovirami postala najmlajša članica ameriške ekipe za Rio. Osvojila je tretje mesto s svetovnim mladinskim rekordom 54,15 sekunde. Ob tem je postala tudi najmlajša atletinja, ki si je zagotovila nastop na OI na 400 metrov z ovirami. Najhitrejša je bila Dalilah Muhammad (52,88).

McLaughlinovo je v atletiko spravil oče, kot šestletni deklici ji je za vsako zmago obljubljal čokoladice. Po uspehu je dejala, da je med tekom proti ciljni črti razmišljala o hitri prehrani: "Moje misli so bile pri koncu dirke in sirnem burgerju."

"Zelo mi je odleglo. Prvi dan, ko sem prišla sem, sem doživela živčni zlom. Moj trener me je spravil skozi vse to," se je na dirko ozrla mlada zvezdnica.

Ne spreglejte