Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2022,
22.46

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

Kristjan Čeh Kristjan Čeh atletika Armand Duplantis

Četrtek, 30. 6. 2022, 22.46

1 leto, 3 mesece

diamantna liga, stockholm

Nov izjemen met in nova zmaga Čeha, Duplantis rekordno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Armand Duplantis | Švedski skakalec s palico Armand Duplantis je na mitingu diamantne lige v Stockholmu postavil nov najboljši rezultat vseh časov na odprtem, potem ko je preskočil 616 centimetrov. | Foto Reuters

Švedski skakalec s palico Armand Duplantis je na mitingu diamantne lige v Stockholmu postavil nov najboljši rezultat vseh časov na odprtem, potem ko je preskočil 616 centimetrov.

Foto: Reuters

Švedski skakalec s palico Armand Duplantis je na mitingu diamantne lige v Stockholmu postavil nov najboljši rezultat vseh časov na odprtem, potem ko je preskočil 616 centimetrov. Najboljši slovenski atlet zadnjega obdobja Kristjan Čeh je znova zmagal na diamantni ligi, v kateri je v tej sezoni še neporažen, v Stockholmu je spet vrgel disk prek 70 m, 70,02 m je tudi rekord mitinga.

Devon Allen
Sportal Zlata kolajna in svetovni rekord bosta zanj le tolažilna nagrada

Dvaindvajsetletni olimpijski zmagovalec iz Tokia, je za centimeter izboljšal svoj najboljši rezultat, ki ga je postavil septembra 2020 v Rimu, ko je premagal dosežek legendarnega Ukrajinca Sergeja Bubke.

Duplantis je tudi lastnik absolutnega svetovnega rekorda rekorda, ki ga je z 620 centimetri postavil letos na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Beogradu.

V svoji kratki, a bogati karieri Švedu manjka le še naslov svetovnega prvaka.

Kristjan Čeh je orodje znova zalučal prek 70 metrov in zmagal. | Foto: Reuters Kristjan Čeh je orodje znova zalučal prek 70 metrov in zmagal. Foto: Reuters

Čeh je z rekordom mitinga 70,02 metra zmagal. Drugi je bil mladi in izjemno obetavni Mykolas Alekna iz Litve (69,81 m), tretji svetovni in olimpijki prvak Daniel Stahl iz Švedske (67,57 m).

"Zmaga je lepa popotnica za svetovno prvenstvo naslednji mesec v Eugenu v ZDA. Na diamantni ligi nisem izgubil še nobene tekme v sezoni, v disku je le še finalna tekma lige in skupno krepko vodim. Tudi raven mojih metov je veliko višja kot lani, ta zadnja tekma pred SP mi je dala res lepe občutke," je dejal Čeh.

S 67,75 m je bil po prvi seriji drugi, nato je imel tri neveljavne mete, preden je zaključil z najdaljšim metom tekme v predzadnji seriji, v zadnji pa je dosegel še 69,40 m.

"Bila je kar napeta tekma. Alekna je že v prvi seriji postavil lep osebni rekord in povedel. Sam sem šel v prvi met tako, da bi zagotovo dosegel dober rezultat in ne na polno. Potem sem želel preveč in sem mete zgrešil. A sem imel tako dobro tehniko, da sem si dejal, da moram disk spraviti v sektor, zadnja dva meta sta bila res dobra," je tekmo povzel slovenski rekorder.

Po tekmi se bo vrnil v Slovenijo in že 5. avgusta odšel na priprave v ZDA, najprej bo vadil na univerzi v Oregonu, ko se bo lahko treniralo na tekmovališču SP v Eugenu, pa tam.

Shericka Jackson
Sportal Jamajčanka dosegla tretji izid vseh časov na 200 metrov
Kristjan Čeh
Sportal Čeh in Šutejeva izjemna
Jakob Filip Demšar
Sportal Demšar kljub težavam državni prvak na 110 m z ovirami

 

Ne spreglejte