Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2017,
7.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maja Mihalinec poškodba

Petek, 27. 1. 2017, 7.43

6 let, 6 mesecev

Atletinja Maja Mihalinec pozimi verjetno ne bo tekmovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maja Mihalinec | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Maja Mihalinec, predlani je bila najboljša slovenska atletinja leta, zaradi poškodbe ahilove tetive v letošnji zimski sezoni verjetno ne bo tekmovala. Udeleženka lanskih olimpijskih iger v Riu de Janeiru ocenjuje, da je 90-odstotna verjetnost, da v dvoranski sezoni v teku na 60 m ne bo nastopala, ker mesec dni ne sme teči.

"Deset odstotkov možnosti puščam za primer, če se bo zgodilo nekaj zame res ugodnega in bolečin ne bi več čutila, obenem pa bi bila povsem prepričana, da ne tvegam še hujše poškodbe," je dejala 27-letna Mihalinčeva, 48. na OI v Riu na 200 m. Na tej razdalji je bila lani 10. na evropskem prvenstvu, 15. pa v teku na 100 m. Nastop na letošnjem evropskem dvoranskem prvenstvu marca v Beogradu je tako ta čas zelo, zelo oddaljen.

"Že dve leti se vlečejo moje težave z ahilovo tetivo, a smo to težavo nekako obvladovali. Po začetku sezone me je tetiva nehala boleti, ko se je zmanjšala intenzivnost vadbe iz časa priprav. Letos pa je bilo obratno. Oktobra so se pojavile bolečine, vendar sem pozneje nanje pozabila, tudi na pripravah v toplih krajih, na Tenerifih, jih nisem čutila.

Decembra, po vrnitvi v Slovenijo, so se znova pojavile, mogoče tudi zaradi hitrega prehoda na veliko bolj mrzlo vreme. Dva dni nisem mogla niti stopiti na nogo," je začetek tokratnih težav opisala Mozirjanka.

"Vse je za kaj dobro"

"Za zdaj tako kaže, da ne bom mogla tekmovati v zimski sezoni, ker je moj cilj prvenstveno nastop v poletni." | Foto: Vid Ponikvar "Za zdaj tako kaže, da ne bom mogla tekmovati v zimski sezoni, ker je moj cilj prvenstveno nastop v poletni." Foto: Vid Ponikvar "Zdravniki so mi svetovali, da naj naredim premor in mesec dni ne tečem, da se stanje umiri. Zdaj že delam vaje za moč, treniram vsak dan in upam, da bom z nekaterimi specialnimi vajami pridobila na tistih področjih telesne priprave, ki sem jo morala doslej zaradi pomanjkanja časa zanemarjati.

Vse je za kaj dobro. Za zdaj tako kaže, da ne bom mogla tekmovati v zimski sezoni, ker je moj cilj prvenstveno nastop v poletni, tudi tek na 200 m ima veliko prednost pred krajšim v dvorani na 60 m," je pojasnila Mihalinčeva in dodala, da je po eni strani škoda, da verjetno ne bo mogla tekmovati, "saj sem pripravljena najmanj tako kot za prejšnjo dvoransko sezono". V njej ji je uspelo doseči ostro mednarodno normo za svetovno prvenstvo v dvorani v Portlandu in bila tam v polfinalu 20. na 60 m.

Ne spreglejte