TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
16.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 16.27

8 let

Spet rdeča barva na ljubljanski borzi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vlagatelji na domači borzi so še enkrat več le nemo spremljali dogajanje na borzi, saj je spet vse bolj ali manj obarvano rdeče. Največ je izgubila Luka Koper, skok navzgor pa beleži Intereuropa.

Tokratno dogajanje na borzi je zaznamoval tudi precej skromnejši promet od preteklih dni, saj so borzni psoredniki sklenili le za nekaj preko štiri milijone evrov poslov. Po prometu je bila spet v ospredju Krka, ki pa se je spet pocenila. Izgubila je pol drugi odstotek, tako da se je enotni tečaj spustil vse do 93,25 evra. Še bolj občutno je padel enotni tečaj Luke Koper, ki se je le stežka obdržal nad 60 evri, najnižji posli pa so se že sklepali pod to mejo. Vsaj dva odstotka pa so cenejše delnice Nove kreditne banke Maribor (tečaj 38,94 je najnižje po prvem dnevu kotacije na ljubljanski borzi), Istrabenza in Aerodroma. Le za nekaj manj pa so se pocenile Mercator, Sava in Petrol. Z delnicami naftnega trgovca se sedaj trguje le še malenkost nad 600 evri.

Intereuropa v zelenem

Telekom Slovenije se je s padcem v višini odstotka obdržal nad psihološko mejo 250 evrov, Gorenje pa je izgubilo šest desetink odstotka. S tokratnim trgovanjem pa so lahko zadovoljni predvsem lastniki delnic Intereurope, ki so se ob sicer izjemno skromnem prometu podražile za dobra dva odstotka, zadnji posli pa so se sklepali že po tudi 33 evrov. V plusu sta tokrat končala tudi Žito, ki je zrasel še za nekaj desetink več od primorskega logističnega podjetja, in Pivovarna Laško, katere tečaj se je okrepil za nekaj manj kot odstotek.

Tokrat tudi idi v minusu Delnice investicijskih družb tokrat niso končale v nasprotju z preostalimi delnicami, saj je indeks PIX potonil za skoraj dva odstotka. Največ in sicer Infond id in Infond id 1 sta padla kar za štiri oziroma sedem odstotkov, ter tako izgubila tisto, kar sta pridobila v ponedeljek. Ob majhnem prometu v višini le nekaj preko tri tisoč evrov je Zvon ena id dražji za 1,7 odstotka.

Ne spreglejte