Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
11. 10. 2016,
7.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

otroci Angelina Jolie Brad Pitt ločitev

Torek, 11. 10. 2016, 7.56

6 let, 6 mesecev

Šest lekcij iz ločitve Brangeline za vsak par

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
angelina jolie, brad pitt | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ločitve zvezdnikov, kot sta Brad Pitt in Angelina Jolie, so drugačne od ločitev navadnih smrtnikov, saj potekajo na očeh javnosti. Strokovnjaki kljub temu menijo, da se lahko iz razhoda slavnega hollywoodskega para marsikaj naučimo.

Angelina je pred tremi tedni šokirala z odločitvijo za vložitev ločitvenih dokumentov. Novica je prišla na naslovnice tudi resnejših medijev. Čeprav sta dolgo veljala za enega najlepših in najsrečnejših parov, je ločitev kmalu postala umazana. Ameriški mediji so strnili nasvete strokovnjakov v šest lekcij, ki so lahko v pomoč tudi neslavnim parom.

1. Vsako razmerje je ranljivo, tudi če se zdi popolno

Njuna vroča ljubezen, ki se je rodila na snemanju filma Gospod in gospa Smith (ko je bil on še poročen z Jennifer Aniston), je polnila medije po vsem svetu.

Njuno skupno življenje se je zdelo popolno: z otroki sta potovala po svetu, se humanitarno udejstvovala, snemala filme in živela na več razkošnih posestvih po vsem svetu. Njuna umazana ločitev pa je razkrila razpoke v na videz popolnem razmerju, ki so se začele kazati že dolgo pred ločitvijo.

Navzven popoln par, za štirimi stenami pa ... | Foto: Reuters Navzven popoln par, za štirimi stenami pa ... Foto: Reuters

Čeprav je zakon navzven videti brez težav, šteje tisto, kar se dogaja med zakoncema. Nikoli ne smeta domnevati, da si za uspešen zakon ni treba nenehno prizadevati.

2. Drugi ali tretji zakoni so ponavadi težji kot prvi

Angelina je bila pred Bradom poročena z igralcema Johnnyjem Leejem Millerjem in Billyjem Bobom Thorntonom, Brad pa z Jennifer. Ob vsakem naslednjem zakonu je lahko idealizirati partnerja in ignorirati težave, ki se že ob začetku kažejo v odnosu. Težave, ki si jim skušal ubežati v prvem (in drugem) zakonu, se zelo pogosto pojavijo tudi v tretjem, pravijo strokovnjaki.

Za Brada je bil zakon z Angelino drugi, za Angelino pa sta bila že dva propadla zakona. | Foto: Getty Images Za Brada je bil zakon z Angelino drugi, za Angelino pa sta bila že dva propadla zakona. Foto: Getty Images

3. Tudi po koncu zakona je dobro ohraniti podrobnosti zase

Skoraj takoj, ko je udarila novica o ločitvi Brangeline, so se pojavile govorice, kaj je krivo za razpad zakona. Sledile so obtožbe o varanju, popivanju, zlorabi drog ter celo fizičnem in verbalnem nasilju nad otroki. Brad in Angelina sta hitro objavila izjavo o ločitvi, od tedaj pa izjav nista več dajala in se povsem umaknila iz javnosti.

Čeprav ločitve navadnih smrtnikov niso deležne niti približno toliko pozornosti kot ločitev Brada in Angeline, (ameriški) odvetniki vseeno svetujejo, da imate pripravljeno kratko izjavo o ločitvi. Tako vas radovedni sosedi ali sodelavci ne bodo presenetili s preveč vsiljivimi vprašanji.

4. Najemite najboljšega odvetnika (ki si ga lahko privoščite)

Brad in Angelina sta se oborožila z najboljšimi hollywoodskimi ločitvenimi odvetniki, podobno pa poznavalci svetujejo tudi nezvezdniškim parom. Hkrati jim na srce polagajo, naj se izognejo sodiščem in raje dosežejo medsebojni ločitveni sporazum, saj ločitvena drama, ki poteka na sodišču, negativno vpliva tudi na otroke.

Otroci naj ne postanejo žrtve ločitvene vojne. | Foto: Reuters Otroci naj ne postanejo žrtve ločitvene vojne. Foto: Reuters

5. Zaščitite otroke pred svojimi prepiri

Ne glede na to, kdo dobi skrbništvo nad otroki, je pomembno, da se jih zaščiti pred ločitveno dramo in da se jih ne vlači v spor. Otrokom je treba pojasniti, da so se zgodile nekatere spremembe v njihovem življenju, pri tem pa ne smemo blatiti (nekdanjega) zakonca. Povedati jim je treba, da jih imata oba starša kljub ločitvi še vedno rada.

6. Zakona je morda konec, a vedno bosta imela skupaj otroke

V sporočilih za javnost o ločitvi hollywoodski pari pogosto zapišejo, da bodo ostali v prijateljskih odnosih zaradi skupnih otrok. Družino sta na prvo mesto postavila tudi Angelina in Brad. Nekdanji zakonci, slavni ali ne, morajo zaradi skupnih otrok tudi po ločitvi komunicirati med seboj. Kompromisi in komunikacija med nekdanjima zakoncema so prav tako pomembni kot med zakonom.

Ne spreglejte