Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
1. 10. 2016,
18.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

predporočna pogodba ločitev zakon znani Hollywood

Sobota, 1. 10. 2016, 18.47

6 let, 6 mesecev

Najbolj nore hollywoodske predporočne pogodbe

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Beyonce, Jay Z

Zadnje čase, sploh letos, je v Hollywoodu na področju ljubezni precej pestro. Veliko je porok, še več pa ločitev, zato ni prav nič čudno, da se novopečeni zakonci odločajo za dobro preračunane predporočne pogodbe.

Redki imajo vpogled v predporočne pogodbe, ki jih podpišejo zvezdniki, a mnogi ameriški mediji se znajo dokopati do tistih zanimivih delov, ki govorijo o tem, koliko denarja pripada komu ob ločitvi in koliko tisočakov ali milijonov pripada ženi za vsakega rojenega otroka.

Zvezdniki naj bi imeli v svojih pogodbah naslednja določila:

Beyonce in Jay Z sta oba "težka" kar nekaj milijonov, zato je bila predporočna pogodba povsem običajen del njune poroke. Pevka bo menda za vsakega otroka, ki ga rodi Jay Z-ju, dobila pet milijonov dolarjev (približno 4,4 milijona evrov), v primeru ločitve pa naj bi ji za vsako leto zakona pripadel milijon dolarjev (približno 880 tisoč evrov).

Beyonce, Jay Z | Foto:

Govori se, da naj bi Ben Affleck in Jennifer Lopez razdrla zaroko prav zaradi predporočne pogodbe, ki je Ben menda ni hotel podpisati, saj je Jen vključila prepoved varanja. On naj bi želel vključiti določilo, da morata seksati vsaj štirikrat na teden. Vse preostalo je zgodovina, poroka pa se na koncu ni nikoli zgodila.

Jennifer Lopez, Ben Affleck | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Katie Holmes je s podpisom predporočne pogodbe ob poroki s Tomom Cruisom sklenila dober posel: podpisala je, da bo v primeru ločitve dobila tri milijone dolarjev (približno 2,6 milijona evrov) za vsako leto zakona s Tomom. Na koncu je v žep pospravila 15 milijonov evrov (približno 13 milijonov evrov). Poleg tega ji Tom na račun vsako leto nakaže še dodatnih 400 tisoč dolarjev (350 tisoč evrov) za Surijino preživnino.

Katie Holmes, Tom Cruise | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Brad Pitt in Angelina Jolie, zanimivo, menda nimata dragih določil v predporočni pogodbi, govori pa se, da je v pogodbi zapisano, da Brad v primeru ločitve ne bo dobil skrbništva nad otroki. Ali to drži, se bo pokazalo prav kmalu, saj sta sredi ločitvenega postopka.

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ko se je Steven Spielberg poročil z Amy Irving, sta predporočno pogodbo zapisala kar na prtiček. A ko sta se ločila, je sodnik presodil, da je ta pogodba neveljavna, in Amy dodelil kar sto milijonov dolarjev (približno 88 milijonov evrov) Stevenovega denarja, kar je bila takrat (leta 1989) polovica njegovega imetja.

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zaradi predporočne pogodbe se naj ne bi poročila niti Jessica Simpson in Tony Romo. Govori se, da naj bi Tony v pogodbo vključil določilo, da bi, če bi Jessica tehtala več kot 61 kilogramov, dobila pol milijona dolarjev (približno 440 tisoč evrov).

Jessica Simpson, Tony Romo | Foto: Reuters Foto: Reuters

Govori se, da naj bi imela Nicole Kidman in Keith Urban v pogodbi tako imenovano "klavzulo pobega", ki pravi, da Keith v primeru ponovne uporabe kokaina od Nicole v primeru ločitve ne bi dobil niti centa. Ona  bi bila upravičena do 600 tisočakov (približno 530 tisoč evrov) za vsako leto zakona.

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Charlie Sheen in Denise Richards sta se strinjala, da v pogodbo vključita klavzulo o varanju. Tisti, ki vara, mora drugemu plačati štiri milijone dolarjev (približno 3,5 milijona evrov). Toliko je na koncu zaslužila Denise.

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Najbolj zanimiv del pogodbe med zdaj že nekdanjima zakoncema Mariah Carey in Nickom Cannonom naj bi bil ta, da ne smeta po ločitvi z mediji nikoli govoriti o svojem zasebnem življenju, ko sta bila še skupaj. Če Nick prekrši to določilo, bo moral plačati 250 tisočakov (približno 220 tisoč evrov), Mariah pa 500 tisoč (približno 440 tisoč evrov).

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ne spreglejte