Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Nedelja,
25. 9. 2016,
7.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Kate Middleton princesa Charlotte princ George princ William

Nedelja, 25. 9. 2016, 7.15

6 let, 6 mesecev

George in Charlotte navdušila Kanadčane #foto

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
George, Charlotte, William, Kate | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta skupaj z obema otrokoma prispela na obisk v Kanado. Na letališču ju je s svojo družino pozdravil kanadski premier Justin Trudeau.

William in Kate sta Kanado prvič obiskala skupaj, ko sta bila poročena šele tri mesece, tokrat pa sta prišla z obema otrokoma, ki ju nista hotela pustiti doma.

Šov ob prihodu je ukradel triletni princ George, ki je ignoriral zbrane pomembneže in navdušeno mahal helikopterju, ki je ravno pristajal.

Največ zanimanja pa je požela njegova sestrica, 16-mesečna princesa Charlotte, saj ima svet tokrat šele tretjo priložnost, da najmlajšo članico družine vidi v javnosti.

Po deseturnem poletu nad Atlantikom sta bila George in Charlotte ob izstopu iz letala videti dobro razpoložena. George je nosil svetlomoder pulover s kratkimi modrimi hlačami in nogavicami do kolen, njegova sestrica pa je bila, zadovoljna v materinem naročju, oblečena v belo obleko z modrim vzorcem, v laseh pa je imela modro pentljo. Njuna mati, 34-letna Catherine, je za priložnost izbrala modro obleko Jenny Packham.

Pot v Kanado je prvi uradni obisk princese Charlotte v tujini. Do zdaj se je princeska v javnosti uradno pojavila le dvakrat: ob svojem krstu in letos na balkonu buckinghamske palače. | Foto: Reuters Pot v Kanado je prvi uradni obisk princese Charlotte v tujini. Do zdaj se je princeska v javnosti uradno pojavila le dvakrat: ob svojem krstu in letos na balkonu buckinghamske palače. Foto: Reuters

Georga, ki za seboj že ima en uradni obisk v tujini – še preden je dopolnil eno leto je bil v Avstraliji in Novi Zelandiji –,  so bolj kot vljudnostni pogovor s kanadskim premierjem in njegovo ženo Sophie zanimala letala in helikopter, ki so bila v bližini.

Kraljevi obisk v Kanadi bo trajal osem dni. Družina bo nastanjena v guvernerjevi hiši, rezidenci uradnega predstavnika britanske kraljice Elizabete II. v Kanadi.

Ne spreglejte