Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
12. 8. 2016,
13.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,88

4

Natisni članek

Rio 2016 Veselin Vujović

Petek, 12. 8. 2016, 13.03

6 let, 6 mesecev

Seletor Veselin Vujović po treh zmagah

"Slovenija je hit olimpijskih iger"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,88

4

Selektorja slovenske rokometne reprezentance Veselina Vujovića po treh zaporednih zmagah v Riu veseli, da so se igralci otresli strahu pred veliko sceno. Slovenijo je označil za hit najmočnejšega turnirja v zgodovini.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Medtem ko se je slovenska olimpijska reprezentanca s kompletom kolajn v treh dneh zavihtela na tabelo dobitnikov kolajn, pa se vse večja slovenska zgodba razvija tudi na rokometnem turnirju. Z zmagami nad Egiptom, Brazilijo in nazadnje še Švedsko je Slovenija ob Franciji celo edina neporažena reprezentanca. Do konca skupinskega dela jo čakata še obračuna z Nemčijo in Poljsko, nato pa četrtfinale.

Tri tekme, tri zmage. Naslednji tekmec: Nemčija – v soboto ob 14.30. | Foto: STA , Tri tekme, tri zmage. Naslednji tekmec: Nemčija – v soboto ob 14.30. Foto: STA ,

"Ko odhajaš na neko tekmovanje, moraš novinarjem zaupati cilj. Rekli smo četrtfinale. A to je res cilj za nastope pred sedmo silo. Mi imamo še višje cilje, a ostati je treba na trdnih tleh," se je ob zagotovljenem preboju med najboljših osem reprezentanc nasmehnil selektor Vesen Vujović, zadovoljen, da bodo njegovi izbranci napadali celo prvo mesto v skupini.

Če bi imela Slovenija še dobrega selektorja …

Ena od odlik slovenske reprezentance v Riu je tudi ta, da si črnih minut, pogosto kar sestavnem delu igralskega ritma, ni privoščila v prelomnih trenutkih. "Še vedno lahko napredujemo. Čakam tudi na določene posameznike, da ujamejo pravo formo," pravi dobro razpoloženi selektor, zadovoljen ob spoznanju, da teža olimpijskih iger ni ohromila slovenske slačilnice.

Veselin Vujović napoveduje spopad z Nemci za prvo mesto v predtekmovalni skupini. | Foto: STA , Veselin Vujović napoveduje spopad z Nemci za prvo mesto v predtekmovalni skupini. Foto: STA ,

Obeta tudi ekipna energija. "Da, to so mladi fantje, ki so se osvobodili strahu pred veliko sceno. V preteklosti so se bali Nemcev, Dancev, Švedov … A to so ljudje iz mesa in krvi. Trdim, da so Slovenci med najbolj kreativnimi na svetu. Če bi imeli ob tem še dobrega selektorja, bi lahko prišli daleč," se je s širokim nasmehom pošalil Vujović in črnogorskemu novinarju pripomnil: "Zdaj bom Slovence šokiral in odstopil. Ha, ha …"

Hit najmočnejšega turnirja

Tri zmage povečujejo apetite, zato se v Riu krepi zanimanje za slovensko reprezentanco in vse pogosteje se poraja vprašanje, kako daleč se lahko prebije Vujovićeva četa.

"Že z uvrstitvijo na olimpijske igre in z zmagami proti velesilam je Slovenija poskrbela za velik uspeh. Slovenija je hit tega olimpijskega turnirja, za katerega trdim, da je najmočnejši v zgodovini. Dobro delamo. Držati se moramo našega načrta, nato pa bomo videli, kam nas bo to popeljalo," odgovarja črnogorski selektor na slovenski klopi, ki ne skriva, da bi kapetana Uroša Zormana in soigralce rad videl v boju za kolajne.

Ne spreglejte