Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
1. 12. 2016,
13.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Tommy Hilfiger Rihanna Gwyneth Paltrow Julianne Moore kraljica Elizabeta II. Michelle Obama Tom Ford Donald Trump Melania Trump

Četrtek, 1. 12. 2016, 13.18

6 let, 6 mesecev

Znani oblikovalec vztraja: Ne bom oblekel Melanie

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriški modni oblikovalec Tom Ford je razkril, da je v preteklosti zavrnil povabilo k sodelovanju z Melanio Trump, ki je ne želi obleči niti, ko bo prva dama ZDA.

"Pred precej leti so me prosili, naj jo oblečem, a sem ponudbo zavrnil," je 55-letni oblikovalec razkril med pogovorno oddajo The View. 

Tudi zdaj, ko bo Melania po zmagi moža Donalda Trumpa na predsedniških volitvah postala prva dama ZDA, se Fordovo mnenje o Sevničanki ni spremenilo. "Sem demokrat in volil sem Hillary Clinton. Zelo sem žalosten in razočaran, ker ni zmagala, a tudi če bi zmagala, ne bi smela nositi mojih oblek. Predrage so. Pa tega ne mislim na slab način. S prvo damo se morajo ljudje poistovetiti," je pojasnil oblikovalec, ki lahko kot svoje redne stranke našteje Julianne Moore, Gwyneth Paltrow in Rihanno.


Preberite še:
Strokovnjakinja o stilu Melanie Trump: ocena preteklih oprav in napotek za prihodnje


Gostiteljice oddaje The View so Forda opomnile, da je trenutna prva dama Michelle Obama nosila njegove kreacije, a je oblikovalec dejal, da je šlo pri tem za posebno priložnost - večerjo s kraljico v Buckinghamski palači. "To se mi je zdelo primerno in počaščen sem bil," je dejal. Cena obleke slonokoščene barve, ki jo je leta 2011 za večerjo pri kraljici oblekla Michelle, ni javno znana, saj je bila narejena posebej zanjo. Cene Fordovih oblek se sicer začnejo pri okoli pet tisoč dolarjih (4.700 evrih).

Ford je eden najuspešnejših ameriških modnih oblikovalcev. Med oblikovalske zvezdnike se je izstrelil leta 1994, ko je bil imenovan za kreativnega direktorja modne hiše Gucci. | Foto: Getty Images Ford je eden najuspešnejših ameriških modnih oblikovalcev. Med oblikovalske zvezdnike se je izstrelil leta 1994, ko je bil imenovan za kreativnega direktorja modne hiše Gucci. Foto: Getty Images

Večina modnih hiš se je izognila odgovoru na vprašanja o Melanii, potem ko je ena najljubših oblikovalk Michelle, Francozinja Sophie Theallet, svoje kolege pozvala k bojkotu prihodnje prve dame.

Oglasil se je le Tommy Hilfiger: "Melania je zelo lepa ženska in menim, da bi moral biti vsak oblikovalec ponosen, če bi nosila njegova oblačila." Da si utegnejo številni oblikovalci po nekaj mesecih premisliti in vendarle sodelovati z Melanio, ki jo kot prvo damo čakajo številne priložnosti za nošenje glamuroznih večernih oblek, pa je namignila Carolina Herrera. Prepričana je, da bodo radi sodelovali z ženo Donalda Trumpa, saj bo zastopala njihovo državo.

Ne spreglejte