Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
25. 10. 2016,
11.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

ročna ura modni dodatek moda znane Slovenke Sabina Remar Lorella Flego Karin Škufca Daša Podržaj Danica Lovenjak

Torek, 25. 10. 2016, 11.03

6 let, 6 mesecev

Znane Slovenke razkrile, koliko bi odštele za večni modni dodatek

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
ročna ura | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Na odprtju nove trgovine luksuznih ročnih ur smo ujeli znane Slovenke, ki so nam zaupale, kaj jim pomeni ta večni modni dodatek.

Je ročna ura del nakita, ki zgolj po naključju kaže čas, ali je obvezni pripomoček, ne glede na to, kako se ujame s  preostalimi modnimi dodatki? Karin Škufca, Daša Podržaj, Danica Lovenjak in Sabina Remar so si enotne: ročna ura je vsekakor lep modni kos, ki ga dober nakit, kot je zapestnica, le še polepša.

"Ure so zame najlepši nakit, brez ure ne grem nikamor. Če na sebi nimam nobenega nakita, moram imeti vsaj uro. Zdi se mi, da je lepa ura videti veliko bolje kot na primer pet kosov nekega kiča," pravi Sabina. Danica dodaja, da je ročna ura zanjo modni dodatek, ki ga rada kombinira z različnimi opravami.

Zimski dodatek in v kombinaciji z zapestnico

Stilistka in modna poznavalka Lorella Flego pojasnjuje, da ni velika ljubiteljica ur, zato jih ne nosi kot modni dodatek. Vseeno ima nekaj najljubših modelov. "Ne vem, po kakšnem ključu, ampak zame je ura bolj zimski modni dodatek. Morda zato, ker je poleti bolj vroče in se potiš." Tudi Daši je ura všeč, kadar si jo nadene. "Večinoma je ne nosim, ker sem zelo pozabljiva, kar zadeva nakit. Ko mi uspe, si poleg ure obvezno nadenem še zapestnico."

Fotogalerija
1 / 9

Cena? Nebo je meja.

Na vprašanje, koliko bi za ta elegantni dodatek zapravile, so dame različno odgovorile. Medtem ko Karin in Lorella verjameta, da je cena odvisna od ure same in tega, kako močno bi se zaljubili vanjo, imata Daša in Sabina začrtano zgornjo mejo. Daša je pripravljena odšteti okrog 500 evrov, Sabina pa kar desetkrat več.

"Za dobro uro sem pripravljena odšteti kar veliko denarja, tudi okrog 5.000 evrov, saj jo lahko nosiš vse življenje. Takšno si kupiš enkrat v življenju, če nimaš denarja, da bi si jih več (smeh, op. p.). V takem primeru si kupiš klasično, ki je vedno priročna in moderna. To seveda pomeni, da jo moraš potem zelo dobro čuvati."

Danica ima rada cenovno dostopnejše ure, a si želi, da bi nekoč imela takšno s pravimi diamanti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Danica ima rada cenovno dostopnejše ure, a si želi, da bi nekoč imela takšno s pravimi diamanti. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Danica zgornje meje nima, sanja, da si bo nekoč lahko kupila takšno z diamanti. "Enkrat, ko bom zelo bogata, si bom omislila kakšno s pravimi diamanti prestižne znamke, na primer Omega ali Rolex. To sta moji sanjski znamki."

Vse dame prisegajo na klasično eleganco, od srebra do zlata, pa tudi na športno elegantne. Sabina in Danica se strinjata, da morajo biti dražje ure večne klasike, cenovno dostopnejše pa so lahko drugačne, drznejše in bolj vpadljive.

Ne spreglejte