Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
12. 10. 2016,
8.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

Natisni članek

voditeljica televizija televizijska voditeljica Planet TV Taya Damjan Jernej Damjan

Sreda, 12. 10. 2016, 8.23

6 let, 6 mesecev

Žena našega skakalca dodaten razlog, zakaj gledati šport na Planet TV

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38
Taya Damjan | Foto Marko Vavpotič

Foto: Marko Vavpotič

Jutri bo kot voditeljica športa na Planet TV debitirala Taya Damjan, pevka in žena smučarskega skakalca Jerneja Damjana.

Čeprav ni iz športnih vod in je bila do zdaj znana kot pevka in žena smučarskega skakalca Jerneja Damjana, bo Taya Damjan jutri, v četrtek, postala nova voditeljica športa. Zaveda se, da se podaja na povsem nov teren, zato je pripravljena na kritike, a je samozavestna, saj ima podporo novih sodelavcev.

"Gotovo mi ne bo lahko, saj imajo športni navdušenci poglobljena znanja o športih, ki jih radi spremljajo. Je pa res, da dobivam dobra navodila in sodelavci, ki so specialisti za svoje področje, mi veliko pomagajo," pravi Taya in dodaja, da se že zdaj zaveda, da se bodo našli takšni, ki jo bodo z veseljem gledali, in tudi takšni, ki jim ne bo všeč. "Ampak to je dejstvo in to kot novinarka vzamem v zakup. Se pa bom trudila vedno dati vse od sebe."

Taya Damjan | Foto: Marko Vavpotič Foto: Marko Vavpotič

Taya Damjan | Foto: Marko Vavpotič Foto: Marko Vavpotič

Ni čista začetnica

Čeprav je v športnih vodah razen kot žene smučarskega skakalca še nismo videli, to še ne pomeni, da se Taya na šport ne spozna. Od nekdaj je del njenega življenja, pravi, rada se preizkuša v različnih disciplinah, saj jo to sprošča.

Ko pride do spremljanja, pa so ji, pričakovano, najbližje skoki. "Nekako sem se poročila v ta šport (smeh,  op. p.). Je pa res, da sem bila od nekdaj bolj ljubiteljica zimskih športov."

Taya ne bo delala samo pred kamerami, temveč tudi za njimi, saj bo pripravljala tudi prispevke. "To je le dodatna zanimivost," pravi. "Za veliko športov sem se zanimala že prej, zato lahko rečem, da imam nekaj znanja, ki pa si ga vsak dan širim še z branjem člankov, ogledovanjem prispevkov sodelavcev …"

Taya Damjan, Jernej Damjan | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Jernej navdušen nad novo službo

Mož Jernej je nad kariero športne voditeljice navdušen, nam je zaupala in dodala: "Pravi, da se mu zdi to zelo lep in dinamičen poklic in ker ve, da sem si to želela, je zame iskreno vesel."

O športu jo je veliko naučil prav on, predvsem o skokih, za katere pravi, da je to šport, kjer si lahko danes na vrhu, jutri pa nikjer več. "Razumem, koliko dejavnikov vpliva na rezultate in koliko dela je potrebnega za to, da si med najboljšimi."

Tako kot on njo, tudi ona podpira njega, ne glede na rezultate. "Zame se mu v skokih ni treba več dokazati. Podpiram ga, ko je pri vrhu in kadar mu ne gre."

Ne spreglejte