Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Sobota,
28. 1. 2017,
15.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Nicolas Sarkozy Donald Trump Melania Trump Carla Bruni Sarkozy

Sobota, 28. 1. 2017, 15.14

6 let, 6 mesecev

Zavrnila je Trumpa, a je kljub temu postala prva dama

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Carla Bruni | Foto Reuters

Foto: Reuters

Naša Melania ni edina manekenka, ki je postala prva dama. To je uspelo tudi Italijanki Carli Bruni, ki je bila nekaj let prva dama Francije. A to ni edina stvar, ki povezuje obe uspešni ženski.

Torinčanka Carla Bruni oziroma zdaj Carla Bruni Sarkozy, ki bo letos decembra dopolnila 50 let, je bila v manekenskih vodah skoraj istočasno kot Sevničanka Melanija Knavs (zdaj Melania Trump). A značajsko sta popolno nasprotje.



Družabna Carla in samotarska Melania

Kot je za Washington Post povedal slavni modni fotograf Antoine Verglas, ki je delal z obema lepoticama, je Brunijeva družabna ženska, ki je nizala slavne ljubimce (med njima zvezdnika Micka Jaggerja in Erica Claptona) drugega za drugim.

Na drugi strani je Melanija ostajala v samoti, tičala je v svojem skromnem stanovanju in v New Yorku ni imela nobenega fanta. To je bilo za manekenski posel zelo nenavadno, pravi Verglas.

Ko je Carla Bruni še hodila po modnih brveh. | Foto: Getty Images Ko je Carla Bruni še hodila po modnih brveh. Foto: Getty Images

Kaj je imela Carla Bruni s Trumpom?

Brunijeva je manekensko sceno in svet mode zapustila leta 1997, eno leto preden je Melania v newyorškem klubu Kit Kat spoznala zvezdniškega newyorškega milijarderja Donalda Trumpa.

A tudi Brunijevo so pred leti povezovali s Trumpom. Tako je junija 1991, ko je bil uradno še poročen z Ivano Trump, a je živel  z lepotno kraljico Marlo Maples, New York Post objavil novico, da Trump zapušča Marlo.

Besna Carla Bruni: Trump je očitno norec

"V mojem življenju je nova ženska," je časopisu zaupal Trump in tudi izdal njeno ime: italijanski fotomodel in manekenka Carla Bruni. Ta se je ogorčeno odzvala in zatrdila, da je zgodba popolnoma izmišljena.

"Trump je očitno norec," je dejala v pogovoru za britanski časnik Daily Mail in dodala, da je newyorškega milijarderja v življenju videla samo enkrat, na neki dobrodelni zabavi.

Carla Bruni je Nicolasa Sarkozyja spoznala novembra 2007, februarja 2008 pa sta se že poročila. | Foto: Reuters Carla Bruni je Nicolasa Sarkozyja spoznala novembra 2007, februarja 2008 pa sta se že poročila. Foto: Reuters

Romanca z ločenim predsednikom

Brunijeva, ki se je po manekenski karieri lotila glasbenega ustvarjanja, je postala spet zanimiva za medije leta 2007, ko je spoznala sveže ločenega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Poročila sta se februarja 2008 v Elizejski palači.

Leta 2011 se je prvemu paru Francije rodila hčerka Giulia. To je drugi otrok Brunijeve, iz prejšnjega zakona ima še sina Aureliena. Brunijeva je bila prva dama Francije do leta 2012, ko je njenega moža malce presenetljivo porazil socialist Francois Hollande

Podobno kot pri Melanii, ko je pred lanskimi volitvami izbruhnila afera z njenimi golimi fotografijami, so tudi pri Carli Bruni, ko je leta 2008 postala francoska prva dama, naenkrat prišle v javnost njene gole fotografije. | Foto: Getty Images Podobno kot pri Melanii, ko je pred lanskimi volitvami izbruhnila afera z njenimi golimi fotografijami, so tudi pri Carli Bruni, ko je leta 2008 postala francoska prva dama, naenkrat prišle v javnost njene gole fotografije. Foto: Getty Images

Carla Bruni se ne bo vrnila v Elizejsko palačo

Sarkozyja so dolgo omenjali kot resnega kandidata za vnovičnega predsednika Francije, a se Brunijeva ne bo vrnila v Elizejsko palačo. Na primarnih volitvah francoske zmerne desnice je namreč Sarkozy popolnoma pogorel in se je moral odpovedati sanjam o vrnitvi na predsedniški položaj.

Carla Bruni | Foto: Reuters Foto: Reuters
Carla Bruni ima pestro družinsko zgodovino. Rodila se je kot Carla Gilberta Bruni Tedeschi. Njena mama je pianistka Marisa Borini, njen oče pa je bil bogati italijanski industrialec in ljubiteljski skladatelj oper Alberto Bruni Tedeschi. Umrl je leta 1996. Pozneje je prišlo na dan, da je njen resnični biološki oče Maurizio Remmert, ki je imel kot mlad koncertni kitarist afero z njeno mamo. Remmert se je pozneje preselil v Brazilijo.
Ne spreglejte