Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2017,
12.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

menstruacija tamponi higienski vložki damski vložki

Petek, 20. 1. 2017, 12.48

6 let, 6 mesecev

Zakaj je med menstruacijo dobro uporabljati bombažne higienske izdelke

Oglasno sporočilo

Bombažne nogavice, bombažne majice, bombažno spodnje perilo – po naštetih izdelkih danes že kar pogosto posegamo, saj vemo, da je bombaž kakovosten material, ki je nežen in prijazen do naše kože. Pa pomislimo na ta naravni material tudi, ko kupujemo vložke in tampone? Gre za izdelke, ki so pravzaprav najbolj neposredno v stiku z našo kožo, še več, s sluznico. Zato je vredno pomisliti na bombaž tudi v ''tistih dnevih''.

Ena izmed najbolj ključnih lastnosti bombaža je prepustnost za zrak in vlago. Bombaž koži omogoča kroženje toplote, zraka in hlapov. Za razliko od večine higienskih izdelkov na trgu, ki so narejeni iz sintetičnih materialov, z bombažem koža diha, hkrati pa je zaradi tega manjša možnost za nastanek vnetij in rast mikroorganizmov, ki se radi pojavljajo v vlažnem okolju. Poleg tega je bombaž zelo nežen in ne draži naše kože, primeren pa je tudi za vse, ki imajo pogoste alergijske reakcije, saj so nekateri bombažni higienski izdelki tudi hipoalergenski. S to besedo označujemo vse izdelke, ki zmanjšujejo možnost alergijske reakcije, saj vsebujejo manj ali nič snovi, ki povzročajo draženje kože. Prav tako naravni vložki in tamponi ne dražijo in ne vplivajo na pH sluznice.

 | Foto:

Naravno je vedno najbolj zdravo, pravijo. In res je. Naravni vložki, tamponi in ščitniki perila Lunay so narejeni iz 100 % bombaža, na površini in tudi v jedru. So hipoalergenski, dermatološko testirani, nežni, koži omogočajo dihanje ter ne vsebujejo dišav in dodatnih umetnih vpojnih snovi. Prav tako niso testirani na živalih. Linijo izdelkov Lunay sestavljajo dnevni in nočni vložki, ščitniki perila, tamponi v velikostih mini, normal in super ter vložki Retro, ki so še posebej nežni in primerni za po porodu in ginekoloških posegih. Nežno in naravno, predvsem pa zdravju žensk prijazno.

Več o izdelkih Lunay si lahko preberete na lunay.si.

Ne spreglejte