Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
12. 1. 2017,
10.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Bela hiša Donald Trump test šola Michelle Obama Malia Obama Sasha Obama Barack Obama govor

Četrtek, 12. 1. 2017, 10.03

6 let, 6 mesecev

Zakaj je na poslovilnem govoru manjkala Obamova hči

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
sasha obama | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V svojem poslovilnem govoru je predsednik ZDA Barack Obama pohvalil svoji hčerki, ki sta v Beli hiši zrasli v mladi ženski. Starejša Malia je bila ganjena do solz, mlajše Sashe pa ni bilo tam.

Po čustvenem Obamovem poslovilnem govoru v Chicagu - po prisegi 20. januarja se bo v Belo hišo preselil Donald Trump - se je na družbenih omrežjih hitro razširilo vprašanje, kje je bila najmlajša članica družine Obama, 15-letna Sasha.

Zadnje tedne se je ugibalo, da je starejša Malia morda na kliniki za odvajanje, za Sasho pa se je izkazalo, da je imela dober razlog, da ni poslušala zadnjega govora svojega očeta v vlogi predsednika ZDA. Najstnica je raje ostala v Washingtonu in se učila za šolski test, ki ga je imela naslednji dan.

Odsotnost Sashe je sprožila pravo evforijo na Twitterju, kjer se je kmalu pojavil zapis, kje je Sasha.

 "Kje je Sasha? Upam, da poskuša blokirati dovoz do Bele hiše."

 "Twitter skuša ugotoviti, kje je Sasha," je zapisal Roi Reis.

Vsi pa niso bili navdušeni nad tem, da je Sasha raje kot očetov govor izbrala knjige. Spraševali so se, kolikokrat bo imel njen oče svoj zadnji govor kot predsednik ZDA in ali je šele zadnji dan izvedela, da bo imela naslednji dan test oziroma ali se ni mogla učiti že prej. Ameriški tabloid Radar je spomnil, da so tudi Sasho tako kot njeno starejšo sestro konec leta opazili med popivanjem.

Osemnajstletna Malia je spremljale svoje starše v Chicagu, njena tri leta mlajša sestra pa je ostala v Washingtonu. | Foto: Reuters Osemnajstletna Malia je spremljale svoje starše v Chicagu, njena tri leta mlajša sestra pa je ostala v Washingtonu. Foto: Reuters

Skoraj zagotovo pa si je Sasha očetov govor ogledala po televiziji. "Malia in Sasha, v najbolj nenavadnih okoliščinah sta postali dve neverjetni mladi dami, pametni in lepi, a še pomembneje prijazni in uvidevni ter polni sočutja. Več let sta z lahkoto nosili breme tega, da sta v središču pozornosti. Od vsega, kar sem naredil v življenju, sem najbolj ponosen na to, da sem vajin oče," so bile Obamove besede, ki so številne ganile do solz.

Njegova žena Michelle je pred govorom objavila fotografijo družine Obama, ko se je pred osmimi leti vselila v Belo hišo in je bila Sasha stara le sedem let.

Ne spreglejte