Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
27. 12. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,18

1

Natisni članek

George Michael smrt depresija božič odvisnost

Torek, 27. 12. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

V postelji ga je mrtvega našel njegov fant

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,18

1

george michael | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na dan prihajajo nove podrobnosti o smrti Georgea Michaela. Na božični dan je 53-letnega pevca v postelji mrtvega našel njegov partner Fadi Fawaz.

"To je božič, ki ga ne bom nikoli pozabil. Da takoj zjutraj najdeš svojega partnerja mirno mrtvega v postelji. Nikoli te ne bom nehal pogrešati," je na Twitterju zapisal Fawaz, frizer slavnih, s katerim je bil pevec romantično povezan zadnja leta. Povedal je še, da je nameraval z Michaelom preživeti božični dan. "Šel sem ga zbudit, on pa je samo mirno ležal v postelji," je dejal.


Preberite še:
Po smrti poskočilo poslušanje njegove glasbe


Oblasti so sporočile, da okoliščine smrti legendarnega pevca niso sumljive, njegov tiskovni predstavnik pa je potrdil, da je umrl zaradi odpovedi srca. Umrl je na svojem domu, kjer je zadnje mesece živel skoraj povsem odmaknjen od sveta po letih boja z odvisnostjo od mamil in z depresijo.

Eden izmed njegovih neimenovanih prijateljev je za britanske medije razkril, da so pevca zaradi prevelikih odmerkov - odvisen naj bi bil od heroina - večkrat odpeljali na urgenco in da je čudež, da je živel toliko časa.

Pevec se je dolgo boril z odvisnostjo od mamil in z depresijo. | Foto: Reuters Pevec se je dolgo boril z odvisnostjo od mamil in z depresijo. Foto: Reuters

Medtem se je oglasil tudi njegov nekdanji partner Kenny Goss, s katerim je pevec preživel 13 let. "Moje srce je strto. Bil je velik del mojega življenja in zelo, zelo sem ga ljubil," je za revijo People povedal Goss. Michaela je opisal kot "dragega prijatelja in dolgoletno ljubezen". "Bil je zelo prijazen in radodaren človek," je dodal Goss, s katerim se je Michael pred leti nameraval poročiti.

V zadnjem času, ko je bilo njegovo zdravje čedalje slabše in se je precej zredil, se je Michael precej zanašal na Fawaza in Gossa, da sta skrbela zanj.

Ena največjih uspešnic skupine Wham!, s katero je zaslovel Michael, je bila pesem Last Christmas.

Ne spreglejte