Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
24. 1. 2017,
17.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Natisni članek

promet promet New York tajna služba varovanje Hillary Clinton šola Melania Trump Donald Trump Barron Trump

Torek, 24. 1. 2017, 17.47

6 let, 6 mesecev

Trumpov sin v šolo s tajno službo

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Donald Trump, inavguracija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V šolo s kolesom ali avtobusom? Barronu Trumpu kaj takega že kot sinu newyorškega milijarderja ni padlo na kraj pameti, zdaj, ko je prvi sin, pa bo njegovo limuzino na poti v šolo spremljala tajna služba.

Američani varnost svojih predsednikov in njihovih družin jemljejo zelo resno. Medtem ko bo Donald Trump kot 45. predsednik ZDA na delu v Beli hiši, bo njegov najmlajši sin, desetletni Barron, do konca letošnjega šolskega leta nadaljeval šolanje v zasebni šoli v New Yorku.

Prvega prvega sina po Johnu Kennedyju mlajšemu bo na poti v šolo in iz šole spremljala newyorška policija in tajna služba ter mama Melania. Sevničanka je, da bi v sinovem življenju ohranila vsaj delček stabilnosti po tem, ko je njegov oče vstopil v tekmo za predsednika ZDA in novembra lani na volitvah premagal tekmico Hillary Clinton, odločila, da bo vsaj letošnje šolsko leto lahko končal v znanem okolju in med sošolci, ki jih že pozna.

Melanijina odločitev, da do konca Barronovega šolskega leta ostane v New Yorku, bo mesto New York stala približno milijon dolarjev na dan (približno 930 tisoč evrov). | Foto: Reuters Melanijina odločitev, da do konca Barronovega šolskega leta ostane v New Yorku, bo mesto New York stala približno milijon dolarjev na dan (približno 930 tisoč evrov). Foto: Reuters

Barron obiskuje šolo Columbia na Upper West Side, kjer letna šolnina stane 45 tisoč dolarjev (41.900 evrov). Revija Vanity Fair je pred meseci poročala, da so nekateri starši otrok, ki tudi obiskujejo šolo, zaskrbljeni glede varnosti in morebitnih ugrabitev. Drugi so nezadovoljni zaradi prisotnosti tajnih agentov, povečanega prometa okoli šole ali pa se preprosto ne strinjajo s Trumpovo politiko, je dodala revija, ki se je sklicevala na člana odbora šole.

Vendar pa po poročanju ameriškega tabloidnega portala TMZ promet zaradi Barronovega spremstva v in iz šole ne bo preveč moteč za Newyorčane. Ulice med Trumpovo stolpnico in šolo, po katerih se bosta peljala Melania in njen sin s svojim spremstvom, bodo zaprli le za nekaj minut pred in potem, ko se bosta po njih peljala prva dama in prvi sin ZDA. Pot, po kateri se bosta peljala, bodo iz varnostnih razlogov redno spreminjali.

Barron, ki je bil na očetovi inavguraciji ponovno deležen nekaj posmeha zaradi svojega zehanja, se bo v šolo vrnil 25. januarja.

Ne spreglejte